Alles over het kostenplaatje van bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking heeft al jaren de voorkeur van dakprofessionals. Dit type dakleer wordt veelal gebruikt vanwege de vele voordelen van bitumen. Maar hoe voordelig is het? En wat beïnvloedt de prijs? Je leest hier alles over het kostenplaatje van bitumineuze dakbedekking.

De voordelen van bitumineuze dakbedekking (dakleer)

Dakleer is een term dat nog steeds in de volksmond veel wordt gebruikt. Echter bij de professionele dakdekker wordt er vaak gesproken over bitumineuze dakbedekking, bitumen dakbedekking of bitumineuze waterdichting. Voordat we gaan kijken naar hoe budgetvriendelijk dakleer of bitumen dakbedekking is, hebben we een greep uit de meest praktische en rendabele voordelen op een rijtje gezet. Door te weten wat de belangrijkste voordelen van bitumen dakbedekking zijn, is de waarde van het product namelijk nog beter in te schatten. 

De belangrijkste voordelen van bitumen dakbedekking

1.     Bitumineuze dakbedekking heeft een zeer lange levensduur. In de regel gaan bitumineuze daken tientallen jaren mee. Premium-membranen halen zelfs gemakkelijk veertig jaar. Goed onderhoud kan de levensduur van de dakbedekking ook nog eens aanzienlijk verlengen.  En wanneer de dakbedekking toch het einde van de levensduur bereikt heeft, hoeft niet direct het gehele dak te vervangen worden. Op een eenvoudigere, minder ingrijpende én goedkopere manier kun je het dak renoveren met één van onze renovatierollen. Scheuren en blazen zijn eenvoudig te herstellen door simpelweg een nieuwe laag bitumen aan te brengen over de bestaande plaatsen. Dit scheelt een hoop tijd, werk en geld. 

2.   Bitumineuze dakbedekking is 100% recyclebaar. Bitumen dakbanen zijn milieuvriendelijk, duurzaam en recyclebaar als grondstof voor nieuwe dakbanen.

3.     Productie in eigen huis. De ontwikkeling en productie van bitumen dakbedekking of membranen vormt dé kernactiviteit van Soprema. Sinds jaar en dag wordt onze bitumen dakbedekking in ons eigen productiecentrum in IJlst gemaakt. Hierdoor hebben we altijd een grote voorraad en hoeven we nooit mis te grijpen. 

Wat beïnvloedt de kosten van bitumineuze dakbedekking? 

De prijs van een rol bitumen is relatief goedkoop. Je kunt al een rol bitumen dakbedekking bij Soprema aanschaffen vanaf € 40. De moeilijkheidsgraad en de grootte van het te bedekken oppervlak hebben uiteraard een grote invloed op de totale kostprijs. Daarnaast kan de bevestigingswijze een rol spelen – ga je de bitumen branden of lijmen? Bitumen branden kost minder dan lijmen; je hoeft bij deze methode immers geen lijm te betalen. Echter, wanneer je de techniek niet goed toepast, loop je met het branden van bitumen meer risico op blaasvorming. 

Het aanbod bitumineuze dakbedekking van Soprema Nederland

Soprema heeft een breed assortiment bitumen dakbedekking, geschikt voor vrijwel elk type dak, zoals parkeerdaken, terrassen en galerijen en zelfs groendaken. Wil je meer weten over de kosten van bitumineuze dakbedekking bij Soprema? Klanten van Soprema Nederland kunnen via een externe website prijzen en conditiebestanden downloaden.

Bitumineuze dakbedekking kopen bij Soprema

Wil je bitumineuze dakbedekking kopen en ben je op zoek naar de beste prijs? Laat je bijstaan door een van onze experts. De experts van Soprema helpen je graag bij de inkoop van bitumineuze waterdichting door middel van advies op maat. Ben je op zoek naar andere isolatiematerialen? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod van isolatiematerialen.