De voordelen van bitumen dakbedekking

Steeds vaker wordt er gekozen voor kunststof dakbedekking, zoals PVC, TPO of EPDM. Desondanks blijft bitumen dakbedekking het meest populair. Bitumineuze dakbedekking, zoals SBS of APP, is ideaal als toepassing op platte en licht hellende daken. Dit type dakbedekking, ook bekend als dakleer, is al jaren de meest toegepaste oplossing voor het afdichten van daken. Ontdek de vijf voordelen van bitumineuze dakbanen.

APP- of SBS-gemodificeerde dakbanen zijn snel en eenvoudig te verwerken middels de brand- of kleefmethode. Bij ons vindt u een uitgebreid aanbod bitumen top- en onderlagen met alle benodigde toebehoren.

 

Voordelen bitumen dakbedekking:

  • Zeer goede kwaliteit dakbedekking
  • Lange levensduurverwachting >25 jaar
  • 100% recyclebaar
  • Groot assortiment APP en SBS dakbanen
  • Diverse kleuren en type afwerkingen
  • Toepasbaar op gebruikersdaken
  • Uitermate geschikt voor renovatie & nieuwbouw
  • Veel oplossingen en systeemmogelijkheden

 

1. Levensduur van meer dan 25 jaar

Hét grote voordeel van bitumineuze dakbanen? Hun lange levensduur. In de regel gaan bitumineuze daken tientallen jaren mee. Premium-membranen halen zelfs gemakkelijk veertig jaar! Goed onderhoud kan de levensduur van de dakbedekking ook nog eens aanzienlijk verlengen. En wist u dat wanneer de dakbedekking toch het einde van de levensduur bereikt heeft, u in veel gevallen niet het hele dak hoeft te vervangen? Op een eenvoudigere en minder ingrijpende manier kunt u het dak renoveren met één van onze 'renovatierollen.

 

2. Uitstekende mechanische weerstand

Bitumen dakbanen worden vaak aangevuld met polymeren én versterkt met diverse soorten wapening. Dat maakt dat het materiaal een bijzonder hoge mechanische weerstand heeft, wat wil zeggen dat het uitstekend bestand is tegen schokken en andere belasting van buitenaf. Bitumineuze toplagen worden altijd gemodificeerd met SBS of APP en hebben steeds een sterke composiet-polyester wapening.

bitumen dakbedekking

3. Veelzijdige toepassing

Bitumen dakbanen beschermen niet alleen daken van woningen, scholen, kantoren en appartementsgebouwen tegen weer en wind, u kunt ze ook gebruiken voor het afdichten van onder meer brugdekken, groendaken (in het geval van wortelbestendige dakbanen) en funderingsmuren.

 

4. Duurzaam, milieuvriendelijk en recyclebaar

Bitumen dakbanen zijn milieuvriendelijk, duurzaam en recyclebaar als grondstof voor nieuwe dakbanen. Tegen het einde van de levensduur van de dakbedekking, kan in de meeste gevallen een een dak worden overlegd met een nieuwe dakbaan. Zo hoeft niet het hele dak worden gesloopt en wordt de levensduur van het dak met nog eens 30 tot 40 jaar verlengd!

 

5. Ideale oplossing voor dakrenovatie

Bitumen dakbanen zijn perfect geschikt voor de  renovatie van daken. Met een 'renovatierol' kunt u een bestaand bitumineus dak overlagen. De dakbanen met thermstrepen hebben een dubbele functie: ze dienen als hoogwaardige toplaag én ze verspreiden de dampdruk ook gelijkmatig over het dak, waardoor er geen blaasvorming optreedt en lekkages of vochtschades worden vermeden.

 

APP of SBS bitumen?

De ontwikkeling en productie van bitumen dakbedekking of membranen vormt dé kernactiviteit van SOPREMA. U kunt bij ons terecht voor verschillende oplossingen op basis van gemodificeerde bitumen, APP (plastomeer), SBS (elastomeer) of PB (polymeerbitumen), elk met hun specifieke eigenschappen. Onze bitumen dakbanen worden al sinds jaar en dag geproduceerd in Nederland!

 

Hulp nodig bij uw keuze?

Neem voor meer informatie contact met ons op.