Over Soprema

Traditie en toekomst

Toen Charles Geisen in 1908 SOPREMA in Straatsburg oprichtte, verankerde hij meteen ook de onmiskenbare succesfactoren van het huidige multinationale familiebedrijf. Zijn niet-aflatende innovatiedrang en technisch vernuft leidde tot de ontdekking van een lichte en stevige deklaag die geen water doorlaat en soepel en gemakkelijk te plaatsen is. Dat was het begin van een onderneming die meer dan een eeuw later nog steeds state-of-the-art is, nog steeds hetzelfde familiale karakter heeft en nog steeds bijzonder succesvol is. Pierre-Etienne Bindschedler, de achterkleinzoon van de oprichter, waakt nu over de traditie en de toekomst van de SOPREMA Group. Soprema Group telt 101 productiesites wereldwijd, met zo’n 9.720 medewerkers, 17 R&D-centra en 22 trainingscentra verspreid over 8 landen.

Bekijk hier het ESG-rapport van Soprema Group

Een waterdicht partnerschap

SOPREMA is veel meer dan een producent van hoogkwalitatieve producten voor waterdichting en isolatie. Al meer dan honderdvijftig jaar bouwen we onze expertise uit en stellen we onze kennis ten dienste van onze klanten. Dankzij een voortdurende focus op business development, R&D, opleiding en de juiste acquisities, is SOPREMA uitgegroeid tot een solide speler met een sterke marktpositie en een betrouwbaar partner voor plaatsers, aannemers en architecten. Want wij geloven in een sterke samenwerking op lange termijn. Behalve prima materiaal, bewezen vakmanschap en advies op maat, biedt SOPREMA zijn klanten ook diverse services, zoals vrijblijvende dakinspecties.

Soprema BV in Nederland

De verkoop- en productie locatie van SOPREMA in Nederland draagt sinds 1 oktober 2016 de naam SOPREMA BV. Voorheen schitterde de naam Troelstra & de Vries op de gevel. Sinds jaar en dag een begrip in de Nederlandse dakbedekkingsmarkt.

In 1930 werd het Friese bedrijf opgericht als handelspartij voor teerproducten geschikt voor de wegenbouw. Door weinig vraag naar deze producten in de wintermaanden, wordt op de locatie in IJlst een kleine fabriek voor dakrollen gebouwd.

Door de toenemende vraag naar de hoogwaardige producten van Troelstra & de Vries werd al snel de productiecapaciteit vergroot, wat uiteindelijk leidde tot een ingrijpende modernisering van de fabriek. Begin jaren 80 is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler op de markt van bitumineuze dakbanen met circa 59 werknemers en een assortiment van 25 dakrollen, waaronder Garantgum, Varyflex en Unicoat.

Mede door verdere groei en verbreding van de markt wordt het Friese familiebedrijf in 2007 overgenomen door het Franse familiebedrijf SOPREMA.
De productie wordt geoptimaliseerd, product innovaties worden uitgevoerd, service wordt verder versterkt en het assortiment wordt uitgebreid.

Het uitgebreide productgamma van SOPREMA, op gebied van waterdichting, isolatie, daglichtsystemen en rookextractie wordt gefaseerd ingevoerd in de Nederlandse markt. In oktober 2016 wordt dan ook de firmanaam gewijzigd naar SOPREMA BV.

soprema vestigingen

Soprema Centers

Dankzij de overname van Royal Roofing Materials BV in januari 2016 is SOPREMA BV ook distributeur op het gebied van hoogwaardige dakmaterialen. De jarenlange nauwe en prettige samenwerking tussen fabrikant en de distributeur uit Wijchen resulteerde in deze overname, waarin beide partijen hun krachten bundelen en kennis samenbrengen. Klanten kunnen dagdagelijks terecht in 15 verkoopvestigingen verspreid over het land: de Soprema Centers en via de online shop.

 

royal roofing kantoor wijchen

Ontdek Soprema's wereldwijde vestigingen

 

  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur
  • Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

* Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet.