Toen Charles Geisen in 1908 SOPREMA in Straatsburg oprichtte, verankerde hij meteen ook de onmiskenbare succesfactoren van het huidige multinationale familiebedrijf. Zijn niet-aflatende innovatiedrang en technisch vernuft leidde tot de ontdekking van een lichte en stevige deklaag die geen water doorlaat en soepel en gemakkelijk te plaatsen is. Dat was het begin van een onderneming die meer dan een eeuw later nog steeds state-of-the-art is, nog steeds hetzelfde familiale karakter heeft en nog steeds bijzonder succesvol is. Pierre-Etienne Bindschedler, de achterkleinzoon van de oprichter, waakt nu over de traditie en de toekomst van de SOPREMA Group. Soprema Group telt 101 productiesites wereldwijd, met zo’n 9.720 medewerkers, 17 R&D-centra en 22 trainingscentra verspreid over 8 landen.

Een waterdicht partnerschap

SOPREMA is veel meer dan een producent van hoogkwalitatieve producten voor waterdichting en isolatie. Al meer dan honderdvijftig jaar bouwen we onze expertise uit en stellen we onze kennis ten dienste van onze klanten. Dankzij een voortdurende focus op business development, R&D, opleiding en de juiste acquisities, is SOPREMA uitgegroeid tot een solide speler met een sterke marktpositie en een betrouwbaar partner voor plaatsers, aannemers en architecten. Want wij geloven in een sterke samenwerking op lange termijn. Behalve prima materiaal, bewezen vakmanschap en advies op maat, biedt SOPREMA zijn klanten ook diverse services, zoals vrijblijvende dakinspecties.

Het gemak van alles onder één dak

Na zorgvuldige voorbereiding, zijn Soprema B.V. en Royal Roofing Materials B.V. per 1 januari 2023 samengegaan in Soprema NL B.V. Door deze fusie zijn wij producent én distributeur ineen, met alles voor de complete bouwschil onder één dak en snel geleverd. Dit maakt het voor u als klant extra gemakkelijk.

U heeft voortaan één loket voor al onze producten, van enkele stuks tot grote leveringen. Een enkele rol bitumen of een hele trucklading nodig? U kunt voor alles bij uw vaste contactpersoon van Soprema NL B.V. terecht.

Soprema in Nederland

De verkoop- en productie locatie van SOPREMA in Nederland draagt sinds 1 oktober 2016 de naam SOPREMA BV. Voorheen schitterde de naam Troelstra & de Vries op de gevel. Sinds jaar en dag een begrip in de Nederlandse dakbedekkingsmarkt. Opgericht in 1930 in Friesland als handelspartij voor teerproducten geschikt voor de wegenbouw. Door weinig vraag naar deze producten in de wintermaanden, werd op de locatie in IJlst een kleine fabriek voor dakrollen gebouwd.

Door de toenemende vraag naar de hoogwaardige producten van Troelstra & de Vries werd al snel de productiecapaciteit vergroot, wat uiteindelijk leidde tot een ingrijpende modernisering van de fabriek. Begin jaren 80 is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler op de markt van bitumineuze dakbanen met circa 60 werknemers en een assortiment van 25 dakrollen, waaronder Garantgum, Varyflex en Unicoat.

Mede door verdere groei en verbreding van de markt wordt het Friese familiebedrijf in 2007 overgenomen door het Franse familiebedrijf SOPREMA. De productie wordt geoptimaliseerd, product innovaties worden uitgevoerd, service wordt verder versterkt en het assortiment wordt uitgebreid. Het uitgebreide productgamma van SOPREMA, op gebied van waterdichting, isolatie, daglichtsystemen en rookextractie werd gefaseerd ingevoerd in de Nederlandse markt.

Soprema Centers

Dankzij de overname van Royal Roofing Materials BV in 2016 is SOPREMA NL B.V. ook distributeur op het gebied van hoogwaardige dakmaterialen. De jarenlange nauwe en prettige samenwerking tussen fabrikant en de distributeur uit Wijchen resulteerde in deze overname, waarin beide partijen hun krachten bundelen en kennis samenbrengen. Klanten kunnen dagdagelijks terecht in 15 verkoopvestigingen verspreid over het land: de Soprema Centers

Deel Bedrijf - Over ons | Soprema Nederland