Is het tijd voor de renovatie van uw balkon, terras of veranda?

Een terras, balkon of veranda kan een grote meerwaarde bieden voor een woning of appartementsgebouw. Maar deze ruimtes zijn vaak toe aan een grondige renovatie. De redenen voor zo’n renovatie kunnen zeer uiteenlopend zijn. Gelukkig biedt SOPREMA voor elk probleem een geschikte oplossing. Ontdek ALSAN, een breed aanbod aan vloeibare waterdichting waardoor bewoners snel weer kunnen genieten van de buitenlucht op hun terras of balkon.

Na-isolatie van uw terras, balkon of veranda

Is uw terras, balkon of veranda niet optimaal geïsoleerd met de juiste materialen? Dan kunt u tot 25% energie verliezen via de vloerplaat. Gelukkig kunt u koudebruggen voorkomen met een degelijke na-isolatie. Wanneer u een goede isolatie voor uw terras, balkon of veranda kiest, kunt u bovendien ook geluidsoverlast verminderen: twee vliegen in één klap! De synergie tussen waterdichting en isolatie is steeds belangrijk. Uw balkon of terras wordt immers blootgesteld aan diverse weersomstandigheden en moet tegen elke temperatuur bestand zijn. De combinatie van een vloeibaar waterdichtingssysteem met PIR/PUR-isolatie of XPS zorgt trouwens ook voor een betere beloop- en belastbaarheid. Kiest u voor een ALSAN-systeem? Dan is de ondergrond binnen de kortste tijd weer droog en blijven huizen bereikbaar via hun veranda.

Opplussen voor een betere toegankelijkheid

Mensen worden steeds ouder en wonen vaker en langer zelfstandig. Om zelfstandig wonen mogelijk te maken voor ouderen, zijn aanpassingen aan de woning soms nodig. Het terras of balkon mag dan zeker niet vergeten worden. Niet zelden is er een klein niveauverschil tussen de verandavloer en de binnenvloer. Door deze kleine drempel kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan of kunnen ouderen geen gebruik meer maken van hun terras of balkon. Twijfel daarom niet om het terras te laten opplussen. Daarbij wordt de verandavloer verhoogd zodat het niveauverschil en het valgevaar kleiner wordt.

Op de bestaande vloer wordt een drukvaste, lichte isolatieplaat en drukverdeelplaat geplaatst. Daarop wordt vervolgens een vloeibaar ALSAN-harssysteem aangebracht. Door te opplussen zijn gevaarlijke drempels verleden tijd en vermindert u geluidsoverlast.

Naast het ALSAN-systeem biedt SOPREMA ook oplossingen met bitumineuze membranen in combinatie met tegels en tegeldragers aan om uw terras, balkon of veranda te laten opplussen. Ook hebben we diverse handige tips voor de renovatie van daken.

Duurzame bescherming

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom kiest u ook bij nieuwbouw het beste voor vloeibare waterdichting. Daardoor kunt u later genieten van de vele voordelen.

 

  • U krijgt bescherming tegen belasting door plotselinge en plaatselijke temperatuurschommelingen, meubels en onderhoud
  • Deze oplossing voldoet aan de eisen van isolatie, brandveiligheid, chemische bestendigheid en mechanische belasting.
  • Beton wordt duurzaam geconserveerd, wat de levensduur van de onderliggende lagen verlengt.
  • Het is geschikt voor afdichten van bouwknopen, zoals aansluitingen met opgaand gevelwerk.
  • Het resultaat is onderhoudsvriendelijk.
  • Er zijn diverse afwerkingen mogelijk in RAL-kleuren en verschillende patronen.

Gemoedsrust met ALSAN

Bent u op zoek naar de juiste vloeibare waterdichting voor uw terras, balkon of veranda? Onze handige keuzegidshelpt u hierbij. U kunt niet alleen terecht bij SOPREMA voor de aankoop van vloeibare waterdichting: we bieden ook bredere ondersteuning en advies over de werking van alle materialen.

Hebt u interesse in de producten van ALSAN? Wij helpen u graag verder met vrijblijvend advies, begeleiding bij uw projecten en zelfs met opleidingen. Neem contact met ons op en geniet van onze uitstekende service en garanties.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje