Gedaan met parkeerproblemen: ga voor een eigen parkeerdak voor uw bedrijf

Komt het bij u ook wel eens voor dat auto's dubbel geparkeerd staan op het bedrijfsterrein of dat u moet uitwijken naar een andere parkeerplaats? Iedereen wil voor de deur parkeren en dit kan zorgen voor onveilige situaties. Ook zou de ruimte van parkeerplaatsen voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden: bijvoorbeeld voor extra kantoorruimte, een gezellige tuin om samen met collega's te lunchen, opslagruimte etc. Maar waar moeten de auto’s dan naartoe? Heeft u al eens overwogen om een parkeerdak te laten aanleggen? Met de ALSAN-vloeibare waterdichtingsoplossingen geniet u jarenlang van deze extra parkeerruimte voor uw bedrijf.

 

Mooi visitekaartje

Een parkeerdak kan een echt prestigeproject worden voor uw bedrijf en mooi aansluiten bij uw huisstijl. De naadloos aangebrachte vloeibare waterdichting beschermt het parkeerdak tegen insijpelend water en zorgt ook dat het dak er mooi verzorgd uitziet. U kunt kiezen uit een ruim aanbod aan RAL-kleuren met verschillende afwerkingen, achteraf bijkleuren is overbodig. Wandelpaden, parkeerplaatsen en andere markeringen zijn immers al aanwezig in het waterdichtingssysteem en bovendien slijtvast. Wilt u graag nog een stapje verder en uw logo op de vloer van uw parkeerdak? Dat kan ook!

 

Het is uiteraard wel belangrijk om rekening te houden met het gewicht en andere technische aspecten die een parkeerdak met zich meebrengt. Zo zijn geïsoleerde systemen met XPS-isolatie een must bij dakparkings met een onderliggend gebruiksgebouw (bijvoorbeeld bij shoppingscenters, bedrijfsgebouwen of hotels). De combinatie van een vloeibaar waterdichtingssysteem met een bitumineus dampscherm onder XPS-isolatie zorgt bovendien voor een betere beloop- en belastbaarheid.


parkeerdak

Een veilig parkeerdak voor uw bedrijf

Veiligheid is een belangrijk aspect op de werkvloer. Ook op het parkeerdak mogen werknemers geen risico’s lopen. Dankzij de antislip-afwerking van de ALSAN toplaag voorkomt u gevaarlijke gladde plekken. Daarnaast zorgen belijningen en andere markeringen voor een uiterst veilige parkeerplaats.

 

Eventuele reparaties zijn een fluitje van een cent. PMMA leent zich namelijk perfect voor plaatselijke reparaties. Daarnaast kunt u ALSAN ook gebruiken bij afwateringssystemen voor verwarmde inritten en hellingsbanen. 

 

Een snelle plaatsing

ALSAN is snel aan te brengen, wat zeker niet onbelangrijk is bij projecten waarbij tijd een grote rol speelt. Het materiaal is te gebruiken in combinatie met bitumineuze of kunststof dakbedekking en beiden vallen onder één garantie. De harsen kunt u ook aanbrengen bij koude temperaturen. U hoeft dus niet bang te zijn voor uitstel van de opleverdatum wanneer het plotseling gaat vriezen. De werkzaamheden kunnen hoogstwaarschijnlijk gewoon doorgaan.

 

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden van ALSAN? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over deze vloeibare waterdichtingsoplossingen.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje