Isoleren van fundering, wat zijn de voordelen?

Meestal wordt er gefocust op de isolatie van daken, spouwmuren en vloeren en wordt er dubbel glas geplaatst. Maar de isolatie van de fundering wordt vaak vergeten. Wij vertellen u waarom uw fundering isoleren toch de moeite waard is!

 

Isoleren van funderingsmuren? Wat houdt dit in?

Is vloerisolatie niet mogelijk omdat uw huis geen kruipruimte heeft? Dan is de isolatie van funderingen een goed alternatief. In huizen zonder kruipruimte, wordt veel energie verspild aan de opwarming van de ondergrond. Wanneer u de fundering aan de buitenzijde isoleert, zorg er dan voor dat horizontale uitvloeiing van warmte wordt tegengehouden. Het energieverlies via de ondergrond is niet volledig stoppen (zoals bij vloerisolatie), maar toch sterk te verminderen! De funderingsmuren isoleren is dus zeker de moeite waard wanneer vloerisolatie geen optie is. De fundering aan de buitenzijde isoleren kunt u het beste doen met vochtbestendige XPS.

 

Geschikte isolatie funderingsmuren

 1. XPS SL:  Dit type isolatie is drukvast, vochtbestendig, maatvast, 100% recyclebaar en bevat een klimaatvriendelijke CO2-technologie. XPS SL wordt geproduceerd op de gloednieuwe Ambior-fabriek in het Belgische Tongeren!
 2. XPS PROTECT ARTIC C: XPS-isolatie met esthetische gecementeerde afwerking. Aangeraden bij de isolatie van funderingsmuren boven het maaiveld.

 

isolatie funderingsmuren

 

Isoleren van de fundering de moeite waard

U merkt het: SOPREMA biedt een breed aanbod aan isolatie dat geschikt is om de fundering te isoleren. Wanneer vloerisolatie niet mogelijk is, moet u isolatie van de fundering eigenlijk altijd overwegen. Wanneer dat is gebeurd, genieten bewoners namelijk van een aangenamer binnenklimaat en geven ze minder geld uit aan energie.

 

Vragen over funderen van isolatie?

Wij staan altijd klaar met tips en adviseren u bij de keuze van het geschikte isolatiemateriaal tot de plaatsingsmethode. Neem contact met een van onze isolatie-specialisten voor meer info.

Recente blog berichten

 • Vacatures
  Logistiek commercieel medewerker locatie Rijswijk

  Jouw werkzaamheden als logisitiek commercieel medewerker:

  Als logistiek commercieel medewerker verkoop je ons volledige assortiment dak- en bouwmaterialen aan onze vaste (afhaal)klanten. Je verzorgt het logistieke proces op de vestiging in Rijswijk, helpt klanten materialen in te laden en lost met behulp van de heftruck vrachtwagens. Binnengekomen materialen worden door jou administratief verwerkt en opgeruimd. Je controleert voorraden. Je ondersteunt eveneens de vestigingsleider en commerciële binnendienst. Tot slot is ons teamgevoel erg sterk, hierdoor kan het zijn dat je soms ook op een van onze andere vestigingen invalt om collega’s uit de brand te helpen.

  Wie zoeken wij?

  • een hulpvaardige, klantgerichte collega;
  • iemand die houdt van aanpakken;
  • je durft de telefoon aan te pakken en je vindt het leuk om met klanten om te gaan;
  • jij herkent (verkoop)signalen, bent alert op kansen bij de klant en speelt hier op in;
  Lees meer
 • Vacatures
  E-commerce specialist
  Lees meer
 • Blogs
  Schuin dak? Alle mogelijkheden onder één dak
  Lees meer