Minder warmteverlies, vocht en schimmel met vloerisolatie

Het is goed voor het milieu om de vloer van de begane grond te isoleren. De warmte blijft langer in huis waardoor de energiebehoefte afneemt. Ook het leefcomfort verbetert! Vloerisolatie helpt tegen vocht in huis, schimmelproblemen, koude voeten en grote temperatuurschommelingen.

 

Vloer isoleren bestaande woningen

Bij vloerisolatie in bestaande gebouwen wordt isolatiemateriaal aangebracht onder de vloer. Deze isolerende laag zorgt ervoor dat koude lucht uit de kruipruimte niet de kans krijgt om de woning binnen te dringen. Andersom zorgt het er ook voor dat warme lucht (van bijvoorbeeld de verwarming) in huis blijft. Dit kan niet weg via de vloer. Vloerisolatie kan alleen aangebracht worden wanneer de kruipruimte hoog genoeg is. Anders is het simpelweg niet mogelijk om de vloerisolatie aan te brengen.

 

Isoleren vloeren nieuwe woningen

De ideale situatie om goed te isoleren is het realiseren van een nieuwbouw object. Ook de vloeren kunnen dan optimaal worden geïsoleerd. Houd in dit geval niet alleen rekening met de prijs en de isolatiewaarden maar besteed ook speciale aandacht aan het type vloer. Voor een houten vloer wordt bijvoorbeeld een ander isolatiemateriaal aangeraden als bij een vloer van beton.Door het isoleren van een vloer, bespaart u aanzienlijk minder warmteverlies. Wist u dat 10-15% van de warmte in de woning verloren gaat via de vloer en de bodem van een huis?


Bij SOPREMA vindt u 2 soorten vloerisolatie in het assortiment:

 

1. Pavacoustic

Een akoestische isolatieplaat samengesteld uit een houtvezelisolatieplaat van 12mm verlijmd op een OSB plaatzero type 3 TG4 van 15 mm. Voor een perfecte isolatie tegen contactgeluiden en ideaal als ondergrond voor de plaatsing van een (gelijmde) parketvloer.

2. XPS MULTI 20

XPS MULTI 20 is een thermische isolatieplaat op basis van XPS (geextrudeerd polystyreen hardschuim) geproduceerd volgens de klimaatvriendelijke CO₂ technologie. Uitermate geschikt voor de thermische isolatie van vloeren dankzij een kPa van ≥ 250.

 

Welke vloerisolatie het beste is voor uw project?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en toepassingen van onze vloerisolatie en welke de beste oplossing biedt voor uw project? Neem dan contact met ons op.