Een overzicht van alle isolatie en isolatiematerialen

Verbeter de EPC-waarde van een gebouw of woning met goede isolatie! Hou hierbij wel rekening met de steeds strenger wordende isolatie-eisen. Welke isolatie is het beste? Een handig overzicht van alle isolatie en isolatiematerialen!

 

BENG bouwen per 1 juli 2020

Per 1 juli 2020 gaat de norm voor bijna energie neutrale nieuwbouwgebouwen (BENG) in, als opvolger van de EPC. De nieuwe norm moet luchtdichtere woningen en gebouwen opleveren. We moeten dus meer en beter isoleren. Maar wat is het juiste isolatiemateriaal? In dit artikel vindt u een handig overzicht van SOPREMA’s uitgebreide aanbod aan thermische isolatiematerialen.

 

 

XPS isolatie: een veelgebruikt isolatiemateriaal

 

Vanaf eind 2020 produceren we ons volledige XPS-aanbod in onze gloednieuwe fabriek in het Vlaamse Tongeren. Het productieproces van XPS verloopt volledig op klimaatvriendelijke wijze met geavanceerde C0²-technologie. Bovendien is het materiaal 100% recyclebaar. XPS is perfect voor het isoleren van parkeerdaken, vloeren met hoge belasting en de gehele bouwschil. Daarnaast is dit isolatiemateriaal ongevoelig voor vocht en hebben de platen een uitstekende druksterkte. Gemadrain bevat een ingebouwde noppenfolie die bijzonder handig is voor het afdichten van funderingsmuren. Deze muren moet u namelijk vaak eerst isoleren, om vervolgens een noppenfolie aan te brengen dat water naar beneden geleidt. Gemadrain bespaart u een handeling, want dit isolatiemateriaal is een twee-in-één-product.

 

 

EPS isolatie: goede isolatie voor platte daken

 

EPS is in de volksmond ook wel bekend als ‘piepschuim’. Het materiaal is makkelijk en veilig te hanteren en is een goede keuze voor het isoleren van platte daken, vloeren en gevels.

 

 

PIR & PUR isolatie: lage lambda waarde

 

PIR & PUR is een zeer goed isolatiemateriaal met een zeer lage lambda-waarde. Onze standaard spouwplaat heeft een gunstige lambda waarde van 0,0215. Ook is onze spouwmuurisolatie aan vier zijden voorzien van een tand en groef waardoor er geen isolatielekkages ontstaan. Zelfs met een minimale dikte, doet dit materiaal het uitstekend als warmte-isolatie. PIR & PUR is licht in gewicht, makkelijk te plaatsen en verkrijgbaar met aluminium cachering. PIR & PUR wordt veel toegepast als dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Bijkomstig voordeel, deze isolatie geeft geen irritatie aan ogen, huid en luchtwegen!

 

 

Houtvezelisolatie: natuurlijke en milieuvriendelijke isolatie

 

Werkt u graag met natuurlijke materialen? Dan biedt PAVATEX u de perfecte isolatie met houtvezels, gemaakt van resthout van houtzagerijen. Het produceren van de vezels kost veel minder energie dan de productie van andere isolatiematerialen. Houtvezel is dus een milieuvriendelijk product. Maar het heeft nog veel andere voordelen, het biedt de mogelijkheid dampopen te bouwen, houdt ook nog eens geluid en warmte tegen én is een brandveilige keuze! Het isolatiemateriaal kan na gebruik zonder problemen teruggegeven worden aan de natuur.

 

 

overzicht isolatiematerialen

 

Welke is de beste isolatie voor uw project?

 

Wilt u meer weten over de laatste eisen op het gebied van isoleren en welke isolatiematerialen de beste oplossing biedt voor uw project? Neem dan contact op met één van onze isolatie-experts of uw eigen salesmanager.