Stucwerk en natuurlijke isolatie: de perfecte combinatie

 

Overweegt u om uw gevel te laten stucen? Een slimme keuze! Zo geeft u uw woning een compleet nieuwe look. Na het kiezen van het juiste soort stucpleister en de perfecte kleur is het belangrijk om stil te staan bij de laag onder uw gevelbekleding: de isolatie. Bij een gestucte muur is de keuze voor natuurlijke isolatie een zeer goede zet. Wij vertellen u waarom PAVATEX-houtvezelisolatie en stucwerk hand in hand gaan.

Waarom kiezen voor natuurlijke houtvezelisolatie bij stucwerk?

De natuurlijke houtvezelisolatie van PAVATEX is gemaakt van houtsnippers afkomstig van zagerijen. Het milieuvriendelijke productieproces maakt dus gebruik van materiaal dat door de natuur zelf wordt geleverd. Bewust gekapt hout wordt principieel geweigerd voor de productie van deze isolatie. Wanneer u kiest voor houtvezelisolatie van PAVATEX in combinatie met stucwerk voor uw gevel maakt u dus een milieubewuste keuze en draagt u een steentje bij aan de bescherming van de natuur. In ruil daarvoor geniet u van veel bijzondere voordelen: het materiaal biedt een uitstekende warmte- én geluidsisolatie. Zo krijgt u een aangenaam en rustig binnenklimaat. Dankzij de grote warmte-opslagcapaciteit van houtvezelisolatie blijft uw huis langer koel tijdens de warme zomermaanden.

Gevelbekleding langs binnen- en buitenzijde

Met Pavatex kunt u kiezen of u uw gevel langs de binnen- of buitenkant isoleert. De bepleisterde gevel wordt met PAVAWALL-BLOC rechtstreeks op het metselwerk aangebracht. Deze methode werkt zeer ruimtebesparend en zorgt dat u geen bewoonbaar oppervlak verliest. Voor isolatie aan de binnenkant wordt PAVACOUSTIC 33G gebruikt. Dit product kan op bestaande minerale bepleistering worden aangebracht en vervolgens bepleisterd worden met leem- of kalkpleister. Houtvezelisolatie voorkomt condensvorming en ademt als het ware. Bovendien is het veilig te plaatsen en heeft het materiaal een lange levensduur. Geen wonder dus dat deze isolatie in combinatie met stucwerk een schitterend resultaat levert.

Wilt u meer weten over het gebruik van natuurlijke isolatie in combinatie met stucwerk? Of wilt u de andere toepassingen van PAVATEX ontdekken? Neem dan snel contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.