De MVO-strategie van Soprema is niet alleen gericht op het creëren van de producten en oplossingen die helpen de milieu- en maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken; we hechten ook veel belang aan het centraal stellen van de mens. En hoewel welzijn op het werk vaak een kwestie is van open communicatie, wederzijds vertrouwen, voldoende leermogelijkheden bieden en waardering tonen, dragen de fysieke omstandigheden uiteraard ook enorm bij aan het geluk van medewerkers; hoe meer bijzonder de werkplek, hoe trotser de medewerkers. Daarom kondigde Soprema Group eerder dit jaar het plan aan voor ons nieuwe hoofdkantoor, Le Grand Charles. Vandaag bieden we een eerste glimp van het iconische nieuwe gebouw aan de Port du Rhin in Straatsburg, en laten we je kennismaken met wat waarschijnlijk de beroemdste bewoner wordt: de Soprema “mammoet” een historisch skelet dat is verworven door onze CEO Pierre-Étienne Bindschedler ter ere van het bedrijfslogo.

 

De Soprema-mammoet haalt de krantenkoppen

Pierre-Étienne Bindschedler, CEO van Soprema, slaagde erin een van de grootste en meest intacte wolharige mammoetskeletten te kopen die ooit zijn gevonden. Daarmee haalde hij de krantenkoppen over de hele wereld, van NBC News tot de International Business Times. Het 10.000 jaar oude skelet is maar liefst 3 meter hoog en is ontdekt in Siberië, maar werd geveild in Frankrijk. De twee slagtanden zijn elk zo’n 2,75 meter lang en wegen samen ruim 160 kilo.

 

“Flying Mammuthus” in Straatsburg

Deskundigen onderzoeken de mogelijkheid om de uitgestorven mammoet weer tot leven te brengen op basis van goed bewaarde exemplaren zoals die van Soprema. Hoewel de wetenschap nog ver verwijderd is van het bereiken van dat doel, heeft onze reus uit de ijstijd zich op andere manieren nuttig gemaakt en de meer dan 300.000 bezoekers van "Flying Mammuthus" een tijdje geleden verblind. Een spectaculaire presentatie van de mammoet, bedacht door de kunstenaar Jacques Rival, werd gemaakt door Aquatique Show voor een evenement genaamd "The Magnificent Industry". Het doel van het evenement was om artistieke creatie, de industriële wereld en de Elzas te promoten – en het doel van de watershow in opdracht van Soprema was natuurlijk om ons unieke skelet onder de aandacht te brengen en dit wonder met de wereld te delen.

 

Thuiskomen in Le Grand Charles

Inmiddels is onze mammoet thuisgekomen in ons nieuwe hoofdkantoor in Straatsburg, waar het in al zijn glorie wordt tentoongesteld. De naam van het iconische gebouw, Le Grand Charles, is een eerbetoon aan Charles Geisen, de overgrootvader van Pierre-Étienne Bindschedler, die in 1908 Soprema oprichtte. Met Le Grand Charles biedt Soprema zijn mensen niet alleen een inspirerend en dynamisch werkomgeving waar ze kunnen opbloeien, maar het gebouw laat ook zien welke knowhow en expertise Soprema heeft op het vlak van duurzame gebouwen.

 

Le Grand Charles is uitgerust met de allerbeste oplossingen die door de Soprema Group zijn ontwikkeld en toont het brede scala aan milieuverantwoorde systemen van Soprema. Het gebouw gaat bijdragen aan de biodiversiteit van de regio, het waterbeheer optimaliseren, het stedelijk hitte-eilandeffect verminderen, het gebruik van het dak maximaliseren en het verbruik van fossiele brandstoffen verminderen.

 

Tot uw dienst, zoals altijd

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van milieuverantwoordelijke systemen? Neem zeker contact op met onze experts als je vragen heeft.