Onze impact op mens en milieu

SOPREMA voor mens en milieu. Een maximale impact op de ontwikkeling en professionaliteit van onze medewerkers en onze klanten. En een minimale impact op onze leefomgeving.

Een maximale positieve impact op mensen

SOPREMA stimuleert individueel talent bij haar medewerkers en besteedt aandacht aan ieders carrièremogelijkheden. Door het aanmoedigen van initiatief, verantwoordelijkheid, creativiteit en ondernemerschap streven wij naar constante ontwikkeling van elke medewerker in elk team. Onze individuele en collectieve bekwaamheid en trouw vormen de basis van ons gezamenlijke succes.

Onze onderlinge relatie en onze relatie met onze klanten, leveranciers en de samenleving wordt gekenmerkt door integriteit en respect. In alles wat we doen, stellen we ons verantwoordelijk op en respecteren we de veiligheidsvoorschriften.

We zijn enthousiaste professionals met oog voor detail die de klant centraal stellen.

 

logo eco    big bag

 

Een minimale negatieve impact op het milieu

SOPREMA stimuleert creativiteit en innovatie als motor van een gezonde groei van de onderneming. Toekomstgericht en succesvol ondernemen met een maximaal bedrijfsresultaat, betekent voor ons ook dat we onze ecologische impact zo klein mogelijk willen houden. SOPREMA schenkt bijzondere aandacht aan:

• investering in duurzame productontwikkeling
• beperking van atmosferische uitstoot
• afvalhergebruik
• energiebeperking (BENG-hoofdkantoor)
• vermindering van restmaterialen

 

Allemaal milieuvriendelijke maatregelen die we bundelen onder het Ecostruction label .  Onze QHSE-manager ziet dan ook toe op de veiligheid van de medewerkers, hun gezondheid, maar ook de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu.

SOPREMA heeft steeds het voortouw genomen in duurzaam ondernemen. SOPREMA investeert bovendien fors in nieuwe technologieën, een vooruitstrevend productieproces en maximale recycling om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Onze innovatieve productieprocessen zijn zo ontworpen dat afval de uitzondering is en recycling de regel. Telkens als we de kans zien een ‘groene’ ingreep te doen, nemen we die. In 1997 was SOPREMA het eerste bedrijf dat ISO 14001 gecertifieerd werd. Bovenop de duurzame initiatieven op de werkvloer, ontwikkelt SOPREMA nieuwe producten die passen in de cradle to cradle filosofie en de circulaire economie, zoals het houtvezelisolatiegamma PAVATEX.

Pilot Project Randstad en Technicom bij SOPREMA BV

“Op onze fabriekslocatie in IJlst zien wij dagelijks dat processen veranderen en producten worden verbeterd waardoor wij een aangepaste inzet verwachten van onze collega’s. Medewerkers bij SOPREMA zijn vaak meerdere jaren in vaste dienst en hebben al hun kennis opgedaan op de werkvloer. Wij vinden het belangrijk dat deze kennis ook overeenkomt met de behoeftes van de arbeidsmarkt. Door middel van het Productie Pro programma van Randstad en Technicom bieden wij onze werknemers de kans zich te ontwikkelen en om hun kennis en kunde te koppelen aan een erkent MBO certificaat”. 

 

SOPREMA zet in op vitaliteit

Met een Fitbit en de app Fitter gaan dertig medewerkers van SOPREMA drie maanden de uitdaging aan om een gezondere leefstijl aan te meten. Ze doen mee aan de pilot ‘Gezond verdiend, gezond besteed’, een initiatief van Healthcoin en De Friesland. De start ging bij SOPREMA gepaard met een Gezond Verstandig driedaagse.

List Style

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  2. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin sodales pulvinar tempor. Lorem ipsum dolor sit
  3. Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan et viverra justo commodo.
    • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
    • Aenean euismod bibendum laoreet. Proin sodales pulvinar tempor. Lorem ipsum dolor sit amet.
    • Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan et viverra justo commodo.