Waarom spouwmuurisolatie bij nieuwbouw altijd zijn vruchten afwerpt

Om te voldoen aan de huidige én toekomstige energienormen voor nieuwbouwwoningen, is goed isoleren een absolute must. Dat geldt voor het dak, de ramen en de deuren, maar zeker ook voor de muren. Spouwmuurisolatie is daarbij een interessante optie. We geven een overzicht van de voordelen!

 

Waarom spouwmuurisolatie kiezen?

U kunt de muren van uw woning op verschillende manieren isoleren. Waarom zou u voor spouwmuurisolatie kiezen? Laat u overtuigen door deze voordelen:

 

  • Spouwmuurisolatie is makkelijk en snel te plaatsen.
  • Door uw muren via de spouw te isoleren, voorkomt u vocht- en schimmelproblemen.
  • Spouwmuurisolatie werkt geluidsisolerend en dempt daardoor geluiden van buiten.

De gemeente of provincie kan een subsidie geven voor spouwmuurisolatie.

 

spouwmuurisolatie

 

Spouwmuurisolatie bij nieuwbouw: de mogelijkheden

Spouwmuurisolatie is dus een gemakkelijke en relatief goedkope manier om muren te isoleren. Daarom is het de populairste isolatiemethode in Nederland. Bij nieuwbouw maken specialisten gebruik van isolatieplaten om spouwmuren te isoleren.

 

In het assortiment van SOPREMA vindt u talloze isolatieplaten, elk met hun specifieke eigenschappen:

 

  • Sopratherm Alu: harde isolatieplaten bestaande uit polyurethaan en voorzien van een meerlagige aluminium afwerking aan beide zijden. Deze isolatieplaten zijn uiterst snel te plaatsen dankzij het tand- en groefsysteem langs vier zijden en de markeringen voor eenvoudige versnijding.
  • XPS PM en XPS CW: harde isolatieplaten bestaande uit XPS (geëxtrudeerd polystyreen). Deze platen bieden een uitstekende thermische weerstand en zijn vocht- en rotbestendig voor een optimaal comfort in uw woning.

 

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie bij nieuwbouw? Laat u adviseren door een expert. Neem gerust contact op!

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje

← Vorige Volgende →