Last van geluidsoverlast in uw woning? Geluidsisolatie geeft weer rust

We wonen steeds kleiner en dichter op elkaar. Zeker in appartementen en gesloten bebouwingen zorgt dit voor veel frustratie. Geluidsoverlast door harde voetstappen of meubels die worden verschoven laat de spanningen onderling weleens oplopen. Herkenbaar? Dan bent u vast op zoek naar een goede geluidsisolatie die u rust schenkt. Met houtvezelisolatie van PAVATEX geniet u weer van de stilte.

 

Verschillende soorten geluidsoverlast in woningen

Er bestaan twee soorten geluid die vaak als storend worden ervaren. Woont u aan een drukke weg en hoort u voortdurend het verkeer? Dan spreekt men van luchtgeluid. Het geluid ontstaat in de vrije lucht en wordt in de wijde omgeving verspreid door trillingen. Heeft u voornamelijk last van voetstappen of stoelen die heen en weer schuiven? Dan is er sprake van contactgeluid. Dit geluid wordt geproduceerd in rechtstreeks contact met de muren, plafonds en vloeren. Wanneer u deze soorten geluid wilt aanpakken, is natuurlijke houtvezelisolatie van PAVATEX een goede oplossing. U kunt kiezen voor een volledige isolatieschil, maar u kunt ook alleen de probleemzones isoleren (bijvoorbeeld alleen het plafond bij lawaaierige bovenburen).

 geluidsoverlast

Houtvezelisolatie voor een optimaal leefcomfort

Natuurlijke houtvezelisolatie is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Het wordt gemaakt van houtsnippers uit houtzagerijen en met een energiezuinig en hypermodern productieproces. Door het hoge gewicht en de poreuze vezelstructuur heeft het PAVATEX-gamma een geluidsisolerende werking. Bovendien geniet u ook nog eens van de warmteisolatie van dit materiaal. PAVATEX levert u dus rust op én een lagere energiefactuur.

 

Geluidsisolatie voor plafond, muur en vloer

Het PAVATEX-assortiment bestaat uit isolatie voor verschillende toepassingen. PAVACOUSTIC is de ideale oplossing voor storende contactgeluiden. Bent u op zoek naar het geschikte isolatiemateriaal voor binnenmuren en plafonds? Kies dan voor Pavacoustic 33G of Pavaferm. Wilt u een gelijmde parketvloer isoleren? Dan is PAVACOUSTIC 27S zeer geschikt. Al deze materialen kunt u veilig plaatsen zonder irritatie aan luchtwegen, huid of ogen.

 

Wilt u de rust van een woning met geluidsisolatie ervaren? Neem contact met ons op voor meer informatie over natuurlijke houtvezelisolatie.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje