XPS-isolatieplaten kennen een hoop voordelen: ze zijn vochtbestendig, gemakkelijk te verwerken, hebben een hoge druksterkte en zijn schimmelwerend. Maar dat is niet alles: XPS-isolatie is namelijk ook nog eens betaalbaar én duurzaam. Lees alles over het kostenplaatje van duurzame XPS-isolatie en ontdek ons volledige assortiment. 

Duurzame XPS-isolatie: het prijskaartje

Wanneer je de termen ‘duurzaam’ in combinatie met een hoop positieve kwaliteiten hoort, hangt hier vaak al vrij snel een behoorlijk prijskaartje aan. Bij XPS-isolatie is dit echter niet het geval. Een kwalitatief hoog isolatiemateriaal met zóveel voordelen, en dan ook nog betaalbaar. Maar hoe kan dit? 

Soprema houdt de kosten van de XPS-isolatieplaten nauwlettend in de gaten en houdt deze zo laag mogelijk. Dit doen we onder andere door EPS-afval als grondstof te gebruiken en het transport te optimaliseren met directe levering vanaf onze fabriek in Tongeren, België. Omdat we graag flexibel zijn, maken we ook speciale aanbiedingen voor grote bestellingen.

XPS-isolatie uit Tongeren: productie in eigen huis 

De reden dat we bij Soprema een mooie prijs voor ons XPS-isolatiemateriaal kunnen neerleggen, is omdat deze wordt geproduceerd in eigen huis. Dit is heel uniek. Niet alleen produceren we zelf XPS; we doen dit ook nog eens van gerecycled materiaal. EPS (piepschuim) en snijafval van onze eigen XPS-platen worden verzameld om hier vervolgens weer nieuwe XPS-isolatie van te maken. Diezelfde XPS is op zijn beurt ook weer 100% recyclebaar: een prachtig concept!

Onze hoogtechnologische isolatiefabriek heeft een zeer grote productiecapaciteit waardoor we een grote voorraad hebben en nooit mis hoeven te grijpen. Dankzij de ideale ligging langs de E313 profiteren wij van een directe link naar heel Noordwest-Europa, waardoor we nu nog sneller en flexibeler kunnen leveren.

Kort samengevat vind je bij Soprema dankzij onze eigen recyclinglijn, (grote) productie en ideale ligging altijd scherp geprijsde XPS-isolatie. 

Wat beïnvloedt de kosten van XPS?

Natuurlijk heeft de grootte van je project invloed op het prijskaartje van je XPS-bestelling. Daarnaast kan de bevestigingswijze een rol spelen: mechanisch bevestigen is eenvoudiger dan lijmen, maar niet altijd mogelijk — bijvoorbeeld wanneer je XPS ondergronds gebruikt. Ook de plaats waar je je XPS gaat aanbrengen heeft dus invloed. In ondergrondse toepassingen is er meer vakkennis en materiaal vereist dan bijvoorbeeld in een omkeerdak.

Het aanbod XPS-isolatie van Soprema Nederland

Soprema heeft een breed assortiment XPS-platen om een comfortabele leefomgeving te creëren, bestaande uit onder andere: 

-        Sopra XPS Multi 20

-        Sopra XPS SL

XPS-isolatie kopen?

Wil je XPS-isolatie kopen en ben je op zoek naar de beste prijs? Laat je bijstaan door een van onze experts. De experts van Soprema helpen je graag bij de inkoop van XPS-isolatieplaten door middel van advies op maat. Ben je op zoek naar andere isolatiematerialen? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod van isolatiematerialen.