Circulair bouwen met duurzame isolatie

Circulair bouwen met duurzame isolatie | Soprema Nederland

 

Er gaat steeds meer aandacht uit naar het milieu. We beseffen allemaal dat het hoog tijd is voor verandering. Dat is gelukkig niet anders binnen de bouwsector. Doordachte alternatieven voor klassieke materialen zijn daardoor bezig met een opmars. Daarnaast wint ook circulair bouwen aan populariteit. Ontdek meer over deze groene bouwtrend. 

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen draait om een optimale kringloop van gebruikte stoffen en materialen. Alle bouwmaterialen moeten hergebruikt kunnen worden en demonteerbaar zijn wanneer een gebouw wordt gesloopt. Daarnaast is een lange levensduur van alle onderdelen belangrijk, zodat ze niet vervangen hoeven te worden. Alle gebruikte stoffen moeten op het einde van hun leven recyclebaar zijn en mogen uiteraard geen schadelijke stoffen bevatten. Circulair bouwen houdt alle materialen in omloop. Ofwel: de producten worden opgenieuw opgenomen in een natuurlijke cyclus en hergebruikt in een technische cyclus. 

PAVATEX-houtvezelisolatie voor circulaire bouwprojecten

Ook SOPREMA volgt de circulaire bouwtrend. We zetten ons immers graag in voor een betere toekomst en willen concreet actie ondernemen. PAVATEX is hier een mooi voorbeeld van. 

Dit materiaal wordt gemaakt uit restmateriaal van zagerijen, en komt dus niet van bewuste houtkap. Ook het productieproces van de isolatie is uiterst milieuvriendelijk: alle afval wordt verwerkt en opnieuw ingezet als hernieuwbare energiebron. Alle PAVATEX-producten hebben een EPD-productverklaring. Bovendien vindt u in ons PAVATEX-assortiment producten voor verschillende toepassingen: zowel voor de binnenkant (gevel, vloer) als voor de buitenkant (gevelbekleding, buitengevelisolatie, daken) van woningen. U kunt dus bij ons terecht voor de volledige bouwschil van uw circulaire bouw- of renovatieproject.  

Bent u op zoek naar meer informatie over duurzame isolatie en circulair bouwen? Neem dan contact op met onze PAVATEX-specialist.