Sterk staaltje logistiek: vandaag besteld, morgen op de bouw

Morgen materialen nodig voor het dak? Bij Soprema streven we naar een snelle levering, zodat u de spullen heeft wanneer u wilt en waar u wilt. Vaak al binnen 24 uur! Logistiek een uitdaging voor veel bedrijven, maar in onze economie steeds meer vanzelfsprekend. “Als het moet lossen we per helikopter”, zegt onze logistiek manager Freek Herregraven met een knipoog.

 

Logistiek als speerpunt

De lat ligt hoog. Mensen verwachten dezelfde service van een groothandel als van een retailer: vandaag besteld, morgen in huis. Volgens klanten ligt onze kracht in onze logistiek, gelukkig, want dat is ook een van onze speerpunten. En dit onderscheidt ons nu, maar we willen voorop blijven lopen en klanten blijven ontzorgen, op alle vlakken. Ook over 10 jaar.

 

frank herregraven

 

"Tijdsleveringen zijn een mooi voorbeeld van hoe wij onze klanten ontzorgen. De klant bepaalt waar, wanneer en hoe laat hij geleverd wil hebben."

Freek Herregraven, logistiek manager Soprema

 

Ontzorgen door tijdsleveringen

Tijdsleveringen zijn een mooi voorbeeld van ontzorgen. De klant geeft aan hoe laat en waar hij zijn spullen bezorgd wil hebben. Vaak al ’s ochtends vroeg om 6.00 uur, zodat hij direct aan de slag kan of omdat er al een kraan staat te wachten. Hoe dan ook, we zijn er. En als het moet, leveren we met onze topservice zelfs tot óp het dak!

 

Optimale logistieke planning

Hoe dit is te realiseren? Informatie en communicatie. Dit maakt optimale logistiek mogelijk. Anders weet je niet waar je rekening mee moet houden. Sommige nieuwbouwwijken hebben nog geen straatnaam en met een 20 meter lange vrachtwagen rijd je ook niet zomaar elke binnenstad in. Dit is soms puzzelen, maar daar ligt uiteindelijk ook de kracht van onze logistieke planning. Je wilt een efficiënte route voor de chauffeur, maar de klant is koning. 

 

wilbert elissen 

 "We blijven in gesprek met onze klanten en we werken momenteel aan een aantal pilots en ideeën om het hen zo makkelijk mogelijk te maken."

Wilbert Elissen, algemeen directeur Soprema

 

Samen werken aan logistieke service

Voor alle Soprema producten op voorraad geldt voor 15.00 uur besteld, morgen geleverd. Ongeacht locatie. Naast een landelijke dekking van 15 vestigingen, hebben we een distributiecentrum van 10.000m² en 18 vrachtwagens op de weg. Samen maken we onze logistieke service mogelijk. We blijven in gesprek met onze klanten en we werken momenteel aan een aantal pilots en ideeën om het hen makkelijker te maken. Zodra deze concreter zijn, zullen we er zeker meer over vertellen. Kortom: wordt vervolgd!

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, trends en ontwikkelingen binnen onze organisatie en branche? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media. Samen komen we verder.