Het daklandschap in de Amsterdamse binnenstad wordt grotendeels gedomineerd door kathedraalgrijze shingles. Ook bij vervanging van daken gaat de voorkeur vaak uit naar een soortgelijke dakbedekking. De renovatie van 186 woningen aan de Eerste en Tweede van Swindenstraat, waarbij de keuze viel op de 4-tabs shingles Sopratuile Standard dark grey, vormt hierop geen uitzondering.

Kathedaalgrijze shingels

Om de architectonische eenheid en de oorspronkelijke uitstraling van de woningen in stand te houden, heeft de opdrachtgever bewust gekozen voor de kleurstelling ‘dark grey’. In de Amsterdamse binnenstad wemelt het namelijk van daken met deze zogeheten kathedraalgrijze shingles.

"Kathedraalgrijze shingles voor authentieke uitstraling in binnenstad"

Kathedraal grijze Royal shingles Amsterdam | Soprema

Ideaal voor lichte dakconstructie

Bij de renovatie aan de Eerste en Tweede van Swindenstraat kwamen de specifieke voordelen van shingles goed aan het licht. Behalve een ideaal alternatief voor dakpannen of leien, zijn ze licht van gewicht; een lichte (houten) dakconstructie is daardoor al voldoende om de shingles te dragen. Doordat de bovenzijde is voorzien van een beschermlaag van gekleurde leislag, zorgen shingles voor een duurzame waterdichte dakbedekking van hoge kwaliteit.

 

Benieuwd naar ons aanbod dakshingles?

Kom langs op de dichtstbijzijnde vestiging of klik op deze link om ons assortiment te bekijken.