Veilig en gezond werken op hoogte! Neem uw veiligheid serieus...

"We werken veilig, of we werken niet", is een veelgehoorde term in veiligheidsplannen, protocollen en instructies. Leuk en aardig, maar we kennen allemaal wel situaties waarbij veilig werken naar het bordje van de dakdekker of de installateur wordt geschoven. En dan zijn er geen veiligheidsvoorzieningen voorhanden of het mag geen geld kosten.

 

Maak veilig werken bespreekbaar

Veilig werken is alleen mogelijk wanneer iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Maak veilig werken en het aanbrengen van permanente veiligheidsvoorzieningen bespreekbaar! SOPREMA heeft samen met haar veiligheidsspecialist Vlutters Tools & Safety in een infographic inzichtelijk gemaakt wat de gevolgen kunnen zijn bij onveilig werken. Laat de infographic zien aan uw opdrachtgever, zodat iedereen bewust is van zijn of haar verantwoordelijkheden om veilig te kunnen werken op hoogte.

 

Verantwoordelijke in het kort:

 • Volgens de Arbowet zorgt de werkgever voor veilige werkomstandigheden
 • Volgens de Arbowet moet de werknemer de regels naleven
 • De opdrachtgever zorgt volgens het Bouwbesluit en de Woningwet voor een veilige werkplek!

 

 

veilig werken op hoogte

 

Meer weten?

De recordhoogte aan ongelukken binnen onze branche, maakt het belang van veilig werken elke dag urgenter. Met het KOMO Safety keurmerk slaan leveranciers de handen ineen om veiligheid naar een hoger niveau te tillen. Bewustwording, preventie en richtlijnen zijn onvermijdelijk om valgevaar te voorkomen. Lees meer over KOMO Safety en behaal uw certificaat.

Recente blog berichten

 • Soprema Center
  Soprema Center Hengelo
  Lees meer
 • Referentieproject
  Friesland Campina kiest voor kwaliteit met SOPREMA
  Lees meer
 • Blogs
  Soprema behaalt Cradle-to-cradlecertificaat voor 6 bitumineuze dakbedekkingsproducten
  Lees meer