Van trotse koning naar de mammoet: Alle Royal Roofing Materials vestigingen heten vanaf nu Soprema Centers

Vanaf 1 juni 2021 gaan Soprema BV en Royal Roofing Materials samen verder als Soprema Nederland. De krachtenbundeling werd vijf jaar terug ingezet, sindsdien zijn de bedrijven steeds meer naar elkaar toegegroeid en elkaar gaan versterken. En daar profiteert de klant volop van: in de nieuwe Soprema Centers vindt u nu écht alles voor de complete bouwschil onder één dak.

 

Logische krachtenbundeling

De Soprema Group produceert hoogwaardige dakbedekking, waterdichtings- en isolatiematerialen en Royal Roofing Materials staat bekend als dé groothandel en distributeur van dak- en bouwmaterialen. Bovendien onderscheiden beide bedrijven zich door de grote investeringen in kennis, kwaliteit en technologie. Eigenlijk was het daarom heel logisch dat beide bedrijven besloten in januari 2016 samen verder te gaan. Met de samenvoeging is Soprema Nederland nu producent én distributeur; een unieke combinatie in de Nederlandse markt. Een fabrikant met op maat logistiek en altijd dichtbij.

 

Voordelen voor de klant

Nu Royal Roofing Materials en Soprema BV samen verdergaan als Soprema Nederland levert dat nog meer voordelen op voor de klant. In de Soprema Centers zijn werkelijk alle materialen voor de complete bouwschil verkrijgbaar. Ook profiteert de klant van uitgebreide services, zoals de Topservice, waarbij producten tot op het dak worden geleverd. Dat scheelt aardig wat sjouwwerk. Doordat Soprema Nederland nu zelf fabrikant en distributeur is, wordt er nóg beter naar de wensen van de klant geluisterd. Daardoor levert Soprema Nederland kwaliteit en innovatie op maat van de klant.

 

Grote toekomstplannen

Dakdekkers hoeven niet bang te zijn dat hun favoriete Royal-producten, zoals Royal Bitumen en Royal EPDM, verdwijnen. Die blijven gewoon onderdeel van het assortiment van alle centers en behouden hun productnaam. Wel komen er nieuwe producten bij, want Soprema Nederland biedt  haar complete assortiment uit de Soprema  fabrieken aan. Bijvoorbeeld met ALSAN, FLAG PVC, FLAG TPO EN OOK isolatieproducten.  Soprema Nederland wil het bovendien makkelijker maken door klanten de mogelijkheid te geven deze producten online te bestellen via onze nieuwe digitale klantenportaal.

 

Nieuwe overname

Soprema Nederland wil het voor klanten zo makkelijk mogelijk maken en zorgen dat ze zo snel mogelijk hun gereedschap en spullen hebben. Daar helpt ook de recente overname van Fons Meeder BV bij. Deze specialist voor alle dakdekkersgereedschappen en producent van dakrandbeveiliging voor de grote dakdekker past goed naast wat Vlutters Tools & Safety voor de kleine en middelgrote dakdekker brengt. Vlutters werd al eerder overgenomen door Soprema Group en doet ook keuringen, service en verticaal transport. Zo wordt alles bedacht voor het maximaal ontzorgen van de klant.

 

Soprema Group

SOPREMA Group is een in 1908 opgericht familiebedrijf op het gebied van waterdichting, isolatie, daglichtsystemen en rook extractiesystemen. In totaal zijn er meer dan 8000 mensen werkzaam op 77 productielocaties, 18 R&D centra en 22 training centra binnen SOPREMA Group. Het hoofdkantoor is in Straatsburg, Frankrijk gevestigd. SOPREMA Group heeft een omzet van 3 miljard en is daarbij één van de wereldmarktleiders op het vlak van waterdichting en isolatie.

Recente blog berichten