De genomineerden voor de Utrechtse Circulaire Innovatie Top zijn bekend. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs. De beste vijf zijn nog in de race voor de juryprijs en de publieksprijs. Beide winnaars worden tijdens een fysieke bijeenkomst op 10 februari 2023 bekendgemaakt. 

 

De Top 5 innovaties/bedrijven van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top in alfabetische volgorde die kans maken op de jury- en publieksprijs:

 

o    Billenboetiek Luierspeciaalzaak

o    Circularity Academy

o    Grootschalig afval EPS inzamelen en verwerken tot XPS

o    Kairos – de radicaal duurzame zitbank

o    ZO een schone omgeving zonder het milieu om zeep te helpen

 

Dit zij de overige innovaties van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top in alfabetische volgorde die kans maken op de publieksprijs:

 

o    Bakkenretoursysteem voor keuken "afval" van horeca

o    Bratelle, uniek ondergoed voor mannen en vrouwen met lymfoedeemklachten na een behandeling tegen borst-, gynaecologisch of prostaatkanker

o    Enveloppen van posters en notitieboeken van restpapier

o    Jars Maker Kitchen - voor een beter voedselsysteem

o    Sanura Flatmate  - circulair douchen

o    Visolie van filetsnijresten in 100% composteerbare verpakkingen

Bekendmaking jury- en publieksprijs

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie zal Martine Witteveen het live event presenteren. De Top 5-genomindeerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Aanwezigen stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top. Voor beide winnaars zijn mooie geldprijzen en ruime media-aandacht te winnen. Aanmelden om de bijeenkomst op 10 februari bij te wonen kan, half januari wordt hiervoor een aanmeldlink aangemaakt. Alle inzendingen van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top zijn terug te vinden via: Alle innovaties - Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

Jury

De jury van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top bestaande uit Willem-Jan Stegeman, wethouder van de gemeente Amersfoort voor onder andere economie en circulariteit, Hilde de Groot, Wethouder gemeente Bunnink en tevens thematrekker circulair in de U10, Esther Loman, MVO-coordinator bij technisch dienstverlener Kuijpers. Zij werkt onder andere aan een eigen methodiek om de mate van circulariteit vast te leggen, Rients Schuddebeurs,  Sinds 1986 werkzaam bij Rabobank. Hij is pleitbezorger voor de coöperaties als ondernemingsvorm en circulaire economie als integrale beweging de wereld een beetje beter te maken, Christiaan Kraaijenhagen, Strategist & Circular Entrepreneur bij Innoboost.

Over de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

De Home - Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de provincie Utrecht, VNO-NCW Midden, Gemeente Amersfoort, UTRECHT10 en de Rabobank.  

Over de Nationale Week van de Circulaire Economie 2023

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 6 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie.