Nickole Horions werkt al meer dan twintig jaar voor Soprema. Ze solliciteerde aanvankelijk voor de functie van laboratoriumtechnicus in het Vlaamse Grobbendonk, maar werd daarna gevraagd om Quality Manager te worden. En die ervaring kwam goed van pas bij haar overstap naar de XPS-productielocatie in Tongeren, die ze hielp uit de grond te stampen. Nickole: “Als je kunt omgaan met de vrijheid die je bij Soprema krijgt, dan is the sky the limit.”

Grobbendonk transformeren tot gerespecteerd R&D-lab

Toen Nickole aan de slag ging in Grobbendonk, kende ze de wondere wereld van de bitumen nog niet goed. Daar bracht ze gauw verandering in – met zelfstudie en door gesprekken met leveranciers en R&D-collega’s uit het Franse Straatsburg (destijds het enige R&D-lab van Soprema). Het Vlaamse team in Grobbendonk werd verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole én richtte een onderzoeksprogramma op. Nickole: “Zo groeiden we uit tot een gerespecteerd onderzoekslab voor waterdichtingsmembranen binnen Soprema Noord-Europa. Je moet weten: toen dat programma werd opgestart, was er nog geen sprake van digitalisering of van een eenduidig kwaliteitssysteem. Mijn collega’s en ik hebben dat vanuit niets opgebouwd. Die ervaring was voor mij van onschatbare waarde bij de oprichting van de XPS-productielocatie in Tongeren. Wist je trouwens dat we ondertussen erin slagen om dezelfde blends te maken in het lab – waar we de omgevingsfactoren veel meer onder controle hebben – als in het productiecentrum? We hebben die productiefactoren gaandeweg volledig kunnen optimaliseren.”

De oprichting van de nieuwe XPS-productielocatie

Als Quality Manager van onze XPS-fabriek ontwierp Nickole het kwaliteitssysteem. Tegenwoordig analyseert ze de productieprocessen en doet ze suggesties voor verbetering. Verder staat ze in voor de controle van het eindproduct. “Het was niet eenvoudig om alle elementen van het extrusieproces onder de knie krijgen. Ook de procedures voor keurmerken en certificaten waren een uitdaging. Maar ik doe niets liever dan productieprocessen verbeteren en experimenteren met alle verschillende factoren. Toch moet er voor mij altijd wel een tastbaar resultaat aan vasthangen: ik werk liever niet in een lab waaraan geen productie gekoppeld is. Net dat resultaat triggert en motiveert mij.”

Persoonlijke groei bij Soprema

Nickole is terecht trots op wat ze de afgelopen jaren heeft verwezenlijkt. “Bij Soprema krijg je veel ruimte om te groeien. Als ik terugblik op de kansen die heb gekregen en alles wat ik tot nu toe samen met mijn collega’s heb kunnen bereiken … daar word ik soms eventjes stil van.” Wil jij ook graag groeien bij Soprema? Neem dan zeker een kijkje tussen onze vacatures!