Soprema blijft innoveren: 50 miljoen euro voor 2 nieuwe productiesites

Je weet ongetwijfeld al langer dat we bij Soprema Group onderzoek en innovatie hoog in het vaandel dragen. Daarom investeren we 50 miljoen euro in twee nieuwe productiesites die in 2023 operationeel gaan zijn.

 

PUR-isolatie en natuurlijk isolatiemateriaal

De ene productielocatie van 20.000 vierkante meter focust op PUR-isolatie. Deze synthetische isolatie is gemaakt van polyurethaan, een uitstekend materiaal dankzij zijn lage lambda-waarde en grote druksterkte. Op de andere locatie gaan we natuurlijk isolatiemateriaal produceren, waaronder onze populaire PAVATEX-houtvezelisolatie.

150 extra banen en ecologische keuzes

De productielocaties komen in Nîmes, in het zuidoosten van Frankrijk. Dankzij deze interessante geografische ligging zijn ook de Spaanse markt en de Italiaanse markt binnen handbereik. Bovendien streven we ernaar om de productie van onze materialen altijd dichtbij te houden, om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. En over ecologie gesproken … We gaan niet alleen natuurlijk isolatiemateriaal produceren van houtvezels, we gaan ook een innovatief product maken van de afval van de rijstvelden in Saint-Gilles, 20 kilometer verderop. Daarvan maken we rijststro, dat verwerkt wordt tot isolatiemateriaal. De nieuwe productielocaties bij Nîmes zijn bovendien goed voor 150 extra banen; zeer welkom nieuws in deze uitdagende tijden.

Soprema staat voor je klaar

Natuurlijk hebben deze activiteiten geen enkele impact op onze andere activiteiten. We blijven dus gewoon elke dag voor je klaarstaan met advies en kwaliteitsvolle producten. Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen, advies of meer info over onze producten?  Neem dan zeker contact op met een van onze experts.

Recente blog berichten

 • Vacatures
  Logistiek commercieel medewerker locatie Rijswijk

  Jouw werkzaamheden als logisitiek commercieel medewerker:

  Als logistiek commercieel medewerker verkoop je ons volledige assortiment dak- en bouwmaterialen aan onze vaste (afhaal)klanten. Je verzorgt het logistieke proces op de vestiging in Rijswijk, helpt klanten materialen in te laden en lost met behulp van de heftruck vrachtwagens. Binnengekomen materialen worden door jou administratief verwerkt en opgeruimd. Je controleert voorraden. Je ondersteunt eveneens de vestigingsleider en commerciële binnendienst. Tot slot is ons teamgevoel erg sterk, hierdoor kan het zijn dat je soms ook op een van onze andere vestigingen invalt om collega’s uit de brand te helpen.

  Wie zoeken wij?

  • een hulpvaardige, klantgerichte collega;
  • iemand die houdt van aanpakken;
  • je durft de telefoon aan te pakken en je vindt het leuk om met klanten om te gaan;
  • jij herkent (verkoop)signalen, bent alert op kansen bij de klant en speelt hier op in;
  Lees meer
 • Vacatures
  E-commerce specialist
  Lees meer
 • Blogs
  Schuin dak? Alle mogelijkheden onder één dak
  Lees meer