Vlamvrije duurzame waterdichting: kies voor de dakbanen van APAX

Heeft u een dakdekkersbedrijf of werkt u als professionele dakdekker en bent u op zoek naar dakbedekking die duurzaam, veilig én efficiënt is? Dan bent u bij Soprema aan het juiste adres. Als expert in waterdichting en isolatie houdt Soprema zich dagelijks bezig met kwalitatief hoogwaardige dakmaterialen. Met de dakbanen van APAX biedt Soprema u dé oplossing voor een duurzame, veilige en efficiënte vlamvrije waterdichting.

Waarom kiezen voor dakbedekking van APAX?

De POCB-dakbedekking van APAX heeft alles in huis voor een duurzaam, kwalitatief en esthetisch mooi dak. Dankzij de ideale combinatie van bitumen en kunststof levert de APAX-dakbaan oneindig veel voordelen. De verwachte levensduur van APAX is maar liefst 35 jaar: niet geheel onbelangrijk wanneer u op zoek bent naar de beste dakbedekking voor uw klanten.

De unieke, hoogkwalitatieve rollen van APAX werken gemakkelijk, veilig en efficiënt. De dakbanen zijn geschikt voor vrijwel elk type dak: voor het platte dak in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten, maar bijvoorbeeld ook voor gebruiksdaken en groendaken. Voor groendaken is wel een extra worteldoorgroeibestendige folielaag vereist.

Sneller en efficiënter werken met dakrollen van APAX

Goed, beter, APAX – de korte maar krachtige omschrijving van deze dakrol. De kwaliteiten van APAX zijn onovertroffen. Waarom? APAX onderscheidt zich als dakbedekkingssysteem voor een vlamvrije waterdichting op alle fronten. Zo staat APAX garant voor:

  • Een zeer fraaie afwerking: fijn zwart mineraal
  • 100% stabiliteit; APAX krimpt niet
  • Een lange levensduur (35 jaar!)
  • Eenvoudige, brandveilige verwerking
  • Handzaamheid: dankzij een dikte van slechts 3 mm en flexibiliteit is APAX eenvoudig te verwerken bij lastig detailwerk.
  • Duurzaamheid: APAX voldoet aan de modernste garantie- en milieueisen – de APAX-dakbaan is recyclebaar en voorzien van KOMO-certificeringen en het onafhankelijke milieulabel DUBOkeur.

Door de relatief eenvoudige, eenlaagse verwerking is APAX toepasbaar op bijna ieder project. De ideale combinatie van bitumen en kunststof zorgt voor een bijzonder hoge weerstand van de APAX-dakbanen.

Hoe worden dakbanen van APAX gebruikt?

De lichte en handzame dakbanen van APAX zijn gemakkelijk aan te leggen op platte of licht hellende daken. De hoog kunststofhoudende POCB-banen kunnen vervolgens eenvoudig bevestigd worden, mechanisch bevestigd, gekleefd met koudlijm of losgelegd met een ballastlaag. Hierdoor kunt u dankzij de APAX-daksystemen brandveilig werken conform Nederlandse richtlijnen. De beste manier voor het verwerken van APAX-dakrollen leert u tijdens de cursussen van Soprema.

APAX vs. APAX ZK

Met APAX bent u hoe dan ook verzekerd van de beste dakbedekking. De combinatie met APAX ZK voor de rand- en opstandafwerking maakt uw waterdichte dakbedekking compleet. APAX ZK beschikt over dezelfde eigenschappen als APAX, maar is aan de achterzijde voorzien van een zelfklevende laag. Hierdoor zijn de rand- en opstandstroken gemakkelijk aan te brengen. Bij Soprema snijden we de dakrollen voor de klant op smallere rolletjes, zodat u minimaal snijverlies heeft.

Bent u dakdekker en heeft u interesse in de POCB-dakbedekking APAX? Wilt u zelf het gemak en de voordelen van onze APAX-dakbanen ervaren? Volg dan een van de cursussen van Soprema en leer zelf aan de slag te gaan met dit materiaal. Schrijf u in op onze website.