Een balkon, dakterras of veranda krijgt nogal wat te verduren omdat het aan veel weersinvloeden blootstaat. Gelukkig zijn er goede en snelle manieren om ze te renoveren. Kies bijvoorbeeld een snel drogend waterdichtingssysteem als de vloeibare ALSAN harsen. Maak het af met een finishlaag met een anti-slip en decoratieve look. Dithelpt om het onderhoud te verminderen en veiligheid te verhogen.

De producten van ALSAN hebben één groot voordeel en dat is de uiterst snelle droogtijd. Met ALSAN is uw balkon bij een renovatie na anderhalf uur weer beloopbaar en na een volledige dag weer belastbaar. Een renovatie kan dus binnen een dag plaatsvinden. De ALSAN systemen zijn bij lage temperaturen te gebruiken en zelfs als het vriest is het mogelijk dat de prodcten uitharden.

Stappenplan renovatie met ALSAN

Om u een idee te geven van een balkonrenovatie in één dag hebben we een kort stappenplan uitgewerkt van hoe zo'n dag eruit zou kunnen zien.

 

  • 8:00 - 10:00 uur: Maak de ondergrond vrij van zand, bladeren, stof en andere vuiligheden.
  • 10:00 - 12:00 uur: Zet de opstanden en detailleringen in de primer en maak deze waterdicht.
  • Geniet van een welverdiend uurtje pauze.
  • 13:00 - 15:00 uur: Maak na de middag het platte vlak waterdicht
  • 15:00 - 17:00 uur: Installeer de anti-slip beschermlaag en de decoratieve finish op het werk.

Laat het geheel nog goed drogen en uitharden en de volgende dag kunt u aan het einde van de middag weer van het balkon gebruik maken!

balkon renoveren