Isoleren met houtvezels? Pavatex biedt duurzame oplossing!

Circulair bouwen en slimmer omgaan met grondstoffen zijn belangrijke pijlers in bouwend Nederland. Duurzaamheid en zuinig omgaan met energie worden steeds belangrijker. Omdat de voorraad fossiele grondstoffen op termijn volledig verbruikt zal zijn – de verwachting is rond 2050 – is het goed om keuzes te maken, die minder impact hebben op het milieu. Houtvezelisolatie van Pavatex biedt uitkomst!

Houtvezelisolatie van Pavatex

Pavatex is een natuurlijk isolatiemateriaal geproduceerd met restanten houtsnippers. Deze isolatie is onder andere verkrijgbaar als gevelplaat, maar ook als harde en zachte platen voor toepassing in dak, vloer en (binnen)muur. De complete bouwschil kan met houtvezelisolatie geïsoleerd worden. Na gebruik zijn de Pavatex-producten zelf weer de grondstof voor een ecologisch verantwoorde verwerking. Er komen vanuit de markt steeds meer vragen naar dit innovatieve houtvezelmateriaal.

Isoleren met houtvezel dé toekomst

Duurzaamheid is in de bouw steeds belangrijker. En ook vanuit de politiek klinkt vaker de roep om na te denken over onze toekomst en meer duurzame producten te gebruiken. Houtvezelproducten sluiten daar bijzonder goed bij aan. Door al deze aandacht neemt de belangstelling voor houtvezelisolatie als product toe. Houtvezel is een helder, eerlijk, maar ook een eenvoudig product, waar men steeds meer de voordelen van inziet. Het is recyclebaar en het doet geen afbreuk aan de natuur. Er zijn geen moeilijke processen nodig om het uit ons milieu te laten verdwijnen. Het is herbruikbaar of het vergaat vanzelf. Pavatex maakt de duurzaamheidscirkel van grondstof naar productie tot afgewerkt product (en de fase daarna) dus rond. Bij elke stap staat de zorg voor mens en milieu voorop.

 

Grondstof afkomstig uit zagerijen

De grondstof komt uit resthout van zagerijen die naaldhout verwerken uit duurzaam beheerde bossen. Onze fabriek in Golbey, Frankrijk, geeft het goede voorbeeld. De houtkap die wordt gebruikt is afkomstig van bossen uit de directe omgeving. Hierdoor minimaliseren we de ecologische footprint. De warmte die ontstaat bij de productie van het isolatiemateriaal, wordt direct als energie opgeslagen om later als warmte voor gebouwen uit de directe omgeving te gebruiken.

 

Voordelen van houtvezelisolatie

Kiezen voor houtvezelisolatie heeft diverse voordelen. Het is een aangename wijze van isolatie om een gezond binnenklimaat te creëren, dankzij de damp-open en vochtregulerende structuur. De zogeheten faseverschuiving aan de buitenkant zorgt voor een stabiel temperatuurverloop. De hogere middagtemperatuur wordt langer tegengehouden. Deze dringt pas laat in de avond afgezwakt naar binnen door.

Tijdens de zomer is de woning koel en in de winter warm. Bovendien heeft het een geluidsisolerende eigenschap waardoor er meer rust in een woning of pand ontstaat. Daarom is Pavatex zo uitermate geschikt voor de houtskeletbouw. Er is dan op alle fronten meer aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit van leven. Dat past precies bij de trends die op dit moment in de gevelbouw spelen. Het houtvezelisolatiemateriaal heeft tevens een levensduur van vele tientallen jaren.

 

Circulair bouwen

Wij hebben een eigen houtvezelisolatiefabriek en kunnen dus snel leveren. Pavatex is een kwalitatief sterk product die uitstekend aansluit bij de gedachte van circulair bouwen. Het is een natuurlijke grondstof die geproduceerd wordt met hernieuwbare energiebronnen. Na gebruik blijft dit houtvezelproduct nuttig en zal nooit als afval gezien worden, maar wordt ecologisch verwerkt. Voor wie streeft naar gesloten materiaalkringlopen en echte duurzaamheid is Pavatex de ideale oplossing!

Meer informatie over Pavatex?

Wilt u meer weten over isoleren met Pavatex? Onze natuurlijke isolatiespecialist Jacco Dwars beantwoord graag al uw vragen!