Alle isolatieoplossingen voor de complete bouwschil

De belangrijkste redenen om te isoleren zijn energiebesparing en comfortverhoging. Isoleren is een belangrijke techniek om tot een energieneutrale gebouwde omgeving te komen. Een goed geïsoleerde woning of utiliteitsgebouw vermindert de energievraag en verlaagt de energierekening. Welke isolatieoplossingen zijn er en hoeveel bespaart u met goed isoleren?

 

Isolatie eisen volgens Bouwbesluit

Per 1 juli 2020 gaat de norm voor bijna energieneutrale nieuwbouwgebouwen (BENG) in, als opvolger van de EPC. Vanaf 2021 moeten alle gebouwen groter dan 100 m² bijna energie neutraal (BENG) zijn. We moeten meer en beter isoleren, maar hoe pakt u dit aan?

 

Minimale Rc-waarden nieuwbouw en renovatie

Wettelijke eisen voor de thermische isolatie van (nieuwe) gebouwen zijn steeds strenger geworden. In het Bouwbesluit zijn eisen opgenomen aan het isoleren van gebouwen. Zo moet isolatie bij nieuwbouw en renovatie aan verschillende minimum Rc-waarden voldoen. Ook gelden er voor gevels, daken en vloeren verschillende eisen. De nieuwe norm moet luchtdichtere woningen en gebouwen opleveren.

 

Besparing in warmteverlies met goede isolatieoplossingen

  • Dakisolatie: verminderd warmteverlies via het dak met gemiddeld 25 - 30%
  • Gevelisolatie: voorkomt koudebruggen en tocht en verbetert het akoestisch comfort
  • Vloerisolatie: verminderd 10 - 15% warmteverlies via de de vloer
  • Binnenmuur isolatie: werkt geluiddempend en verminderd verspilling van energie.

 

Advies over de beste isolatieoplossing voor uw project?

Wilt u meer weten over de laatste eisen op het gebied van isoleren en welke isolatiematerialen de beste oplossing biedt voor uw project? Neem dan contact met ons op.

Recente blog berichten