Isolatie voor ecohuizen: kies voor circulaire materialen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp, ook bij onze woningen. Ecohuizen, bijvoorbeeld met houtskeletbouw, worden dan ook steeds populairder bij particulieren. Wilt uw klant duurzaam renoveren of wenst hij een volledig ecologische nieuwbouw? Dan kunt u het beste kiezen voor materialen met een circulaire kringloop. Geen zorgen, dat gaat niet ten koste van het comfort. Integendeel zelfs!

 

Een goede isolatie is essentieel in een ecohuis

Wie ecohuis zegt, zegt energiebesparing. Een woning is allesbehalve duurzaam zonder een of meerdere hernieuwbare energiebronnen. En die oplossingen renderen alleen wanneer u de woning goed isoleert, anders gaat de groene warmte meteen verloren. Het is dus belangrijk om een geschikt isolatiemateriaal te kiezen voor uw ecohuis. Dat materiaal moet niet alleen een goede lambda-waarde hebben, maar moet ook aan het einde van zijn levensduur opnieuw gebruikt kunnen worden.

 

PAVATEX: cradle-to-cradle

Met PAVATEX kunt u een goede warmte-isolatie verzekeren én het materiaal is 100% recyclebaar. Resten van productieprocessen vormen de grondstof voor deze houtvezelisolatie. De houtsnippers zijn namelijk afkomstig uit overschotten van zagerijen. Wordt uw woning na tientallen jaren afgebroken of verbouwd, dan kan het isolatiemateriaal gebruikt worden als grondstof voor nieuwe platen. Dit cradle-to-cradle-principe staat centraal binnen het volledig natuurlijke isolatie-aanbod van PAVATEX by SOPREMA.

 

isolatie voor ecohuizen

 

Verhoog uw comfort

Naast duurzaamheid biedt PAVATEX nog andere opvallende voordelen. Zo is het materiaal niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zacht voor de gezondheid. Bij plaatsing irriteert het niet aan de ogen, huid en slijmvliezen. De platen reguleren het vocht in de woning, waardoor ongezonde schimmels in de isolatielaag geen kans krijgen. Tevens heeft het materiaal zeer goede warmtebufferende eigenschappen, waardoor de zomerhitte buiten wordt gehouden. PAVATEX houdt niet alleen warmte binnen en kou buiten, maar ook storende omgevingsgeluiden. Genoeg redenen dus om voor dit duurzame product te kiezen voor het bouwen van ecohuizen!

 

Wilt u meer informatie over PAVATEX-houtvezelisolatie? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden vrijblijvend al uw vragen.

← Vorige Volgende →