Op de koffie bij SOPREMA Ridderkerk

Nog voor de corona uitbraak, zijn we op de koffie bij SOPREMA in Ridderkerk. Hier interviewen we Adrie de Penning (ADP Dakwerken, Ouddorp) en Ton de Klerk (vestigingsleider in Ridderkerk). De twee kennen elkaar al ruim 20 jaar! Adri weet waar hij het over heeft en kan het bewijzen: speciaal voor deze aflevering van Dagstart heeft hij een forse stapel fotoboeken meegenomen, waarin hij zijn lange leven op het dak goed gedocumenteerd heeft.

 

Altijd aan de slag

De foto’s gaan terug naar de tijd van mastiek en door tot aan de eeuwwisseling, toen Adri – toen inmiddels vader van 10 kinderen – nog in dienst was bij de firma Spuitco uit Ridderkerk. “In het holst van de nacht ging ik al op pad om bijvoorbeeld in Drachten op tijd aan de slag te kunnen, zodat we om 15.00 uur weer naar huis konden. Daarnaast was ik altijd ‘s avonds en op de zaterdagen nog aan het werk, de mondjes moesten immers ook gevuld worden”

 

soprema center ridderkerk

 

Het werk is nog nooit stilgevallen

In 1999 is hij voor zichzelf begonnen en het werk is nooit stilgevallen sindsdien. In het begin had ik veel particulieren en kleine aannemers als klant. Ondertussen kwamen ook de vakantieparken steeds meer op, daar hebben we ook veel werk aan gehad op de kop van het eiland. De laatste jaren hebben we steeds meer werk op Goeree-Overflakkee zelf. We doen geen nieuwbouw, alleen regulier onderhoud en klachtenonderhoud. Ik heb twee jongens in dienst en we rijden met 3 auto’s en een combo als reserve". 

 

Adri: "We doen alleen regulier onderhoud en klachtenonderhoud, geen nieuwbouw"

 

Geen gezeur

Vestigingsleider Ton de Klerk van SOPREMA in Ridderkerk maakt al lang deel uit van Adries professionele bestaan, ze kennen elkaar ruim 20 jaar. Op een enkel ‘uitstapje’ na komt Adrie al die jaren al bij SOPREMA voor alle dakbenodigdheden. “Ik wil geen gezeur over een paar jaar, dat de rollen kaal geworden zijn. Hier zijn de rollen gewoon goed – en Ton helpt me altijd als ik met vragen zit. Dat schept vertrouwen.”

 

"Ik heb nooit domme dingen gedaan, zoals sport," lacht Adri. "En ga altijd vroeg naar bed."

 

Raad en daad

Ton weet precies wat Adrie bedoelt. “Soms heb je van die projecten dat je je afvraagt ‘hoe zullen dit nou eens aanpakken?’ Je hebt je eigen ervaring, maar het is dan handig als er eens iemand meekijkt en je met raad en daad bijstaat. Want hou het maar eens bij: veranderende regelgeving, nieuwe eisen of de ins en outs van het Bouwbesluit. En dan is er nog het gewone werk, waarbij het soms lastig is om een project goed door te rekenen, een totaalprijs op te stellen of die afschottekening helemaal kloppend maken.”
Het werk valt niet stil en Adrie is zelf ook nooit stilgevallen. “Ik heb altijd geluk gehad, op een paar brandblaren na. Hoe dat komt? Tja, ik heb nooit domme dingen gedaan, zoals sport” lacht hij. “En altijd op tijd naar bed. Maar tenslotte is het ook gewoon geluk. ”

← Vorige Volgende →