Interview met medewerker Marcel

Marcel Bovens is medewerker bij SOPREMA in Heerlen en werkt al bij SOPREMA sinds 1997. Toen hij begon, heette het nog Delbouw. In die jaren is er veel veranderd binnen de branche, maar op de vestiging in Heerlen is er weinig veranderd. De klanten van toen, komen nog steeds graag bij SOPREMA. We interviewen Marcel en vaste SOPREMA klant Adamo Ragazzi, al ruim 30 jaar vaste klant bij ons.

 

30 jaar ervaring als dakdekker

Adamo: "Ik kom al sinds 1986 bij SOPREMA. Als jonge knul was mijn toekomstdroom een blinkende Alfa Romeo. Maar dan moest er wel snel brood op de plank komen. Mijn opleiding mode en kleding liet ik voor wat het was en ik besloot in de leer te gaan als dakdekker. Ik begon als stoker, maar ik klom steeds verder op. Samen met mijn compagnon Richard Jurgen pak ik de meest uiteenlopende klussen aan. Ruim dertig jaar later zou ik niet meer anders willen."

 

 

adamo ragazzi"Ik begon als stoker, maar ik klom steeds verder op. Ruim dertig jaar later zou ik niet meer anders willen."

Adamo Ragazzi, Dakpartners

 

 

 

 

 

Dakdekkersbranche verandert

Marcel: "Met Adamo en Richard weet je dat de koffie klaar moet staan. Na zoveel jaar ken je elkaar door en door. Vakanties, onze gezinnen: alles wordt besproken. Adamo is iemand die graag op de hoogte blijft van alle trends en ontwikkelingen. SOPREMA ondersteunt hem daar graag bij. Limburg kenmerkt zich door een echte ons-kent-ons-markt. De gunfactor is hier erg belangrijk. Dat extra stukje kennis kan er net voor zorgen dat je die ene gave opdracht binnensleept. Wanneer dat het geval is, schroomt Adamo niet om ons om advies te vragen.

 

Adamo: "Dat gebeurde bijvoorbeeld bij een groendak voor een klant in Voerendaal. Een prachtklus. Die sedumdaken waren toen net in opkomst. Het ging om de overkapping van een buitenzwembad dat volledig geïntegreerd moest worden in het landschap. In esthetisch opzicht een van de mooiste projecten die we hebben uitgevoerd.

 

Marcel: "Bij dit soort daken heb je te maken met een vochtige ruimte. Maar de constructie moet hoe dan ook droog blijven. Daar zit dus een uitdaging. Voor dit project leverde SOPREMA voor de afwerking sedumcassettes en matten. Tegenwoordig zie je daarnaast de opkomst van kunststofbedekking."

 

marcel bovens"Op het moment dat een installateur een ongeval krijgt, ben jij als gebouweigenaar verantwoordelijk. Daarom ontwikkelde SOPREMA een eigen veiligheidsplan."

Marcel Bovens, SOPREMA Heerlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adamo: "Ons vak is sterk aan verandering onderhevig. Mensen ventileren steeds minder. Toen ik begon, was de gemiddelde binnentemperatuur 18 tot 19 graden. Tegenwoordig ligt dat tussen de 21 en 23 graden. Een dak is nu meer dan een waterkerende laag. De zichtfunctie is veel belangrijker. Uiteraard moet je hier wel rekening mee houden tijdens de opbouw van je dak. Het staat sterk als je een klant breed kunt adviseren. Niet alleen het technische aspect. Maar ook veiligheid is een belangrijk item."

 

Veiligheidsplan noodzakelijk

Marcel: "Op het moment dat een installateur een ongeval krijgt, ben jij als gebouweigenaar verantwoordelijk. Dat weet lang niet iedereen. Mede daarom ontwikkelde SOPREMA een eigen veiligheidsplan. Dit wordt continu geüpdatet in lijn met wet- en regelgeving. Onlangs voerden we samen een complete dakrenovatie uit bij Reinigingsdienst Rd4. Het is mooi om te zien dat zij ons veiligheidsplan nu letterlijk overnemen."

 

Adamo: "Wij kiezen ook voor SOPREMA vanwege het sociale contact. Met de winter in aantocht breken er zwaardere tijden aan voor dakdekkers. Achter de balie weten ze dat. Er staat altijd een hapje en warm drankje voor ons klaar. Tel daar de gezellige sfeer bij op en het voelt hier net als thuiskomen."

 

Meer lezen?

We zijn op bezoek bij SOPREMA Zwolle. Aan de balie op de vestiging staat Marcel Groeneveld (44). Marcel is eigenaar van installatiebedrijf Groeneveld en komt al bij SOPREMA sinds 2007. Inmiddels zit hij 25 jaar in het vak en heeft hij 4 mensen in dienst. Zijn ambitie in 5 jaar? Helicopteren!

← Vorige Volgende →