In Yukon, een gebied in het noordwesten van Canada, is een bijna volledig intact mammoetjong gevonden in de permafrost. Het jong stierf vermoedelijk zo’n 30.000 jaar geleden en werd amper een maand oud. Goudzoekers die opgravingen deden in de goudvelden van Klondike vonden de restanten van het kalfje. De baby kreeg de naam Nun cho ga, wat ‘grote dierenbaby’ betekent in de taal van de inheemse bevolking uit Yukon.

 Soprema ♥️ mammoeten

Dat we bij Soprema van de mammoet houden, is al langer bekend. Ons eerste waterdichtingsmembraan, gelanceerd in 1908, heette Mammouth. En recent nog kocht onze CEO Pierre-Étienne Bindschedler een tienduizend jaar oud mammoetskelet, dat nu in de entree van ons hoofdkantoor ‘Le Grand Charles’ in Straatsburg staat te schitteren. We zijn dan ook heel blij met deze historische ontdekking van het zo goed als intacte babymammoetje. Van goede waterdichting gesproken … ????

Oersterke mammoet, oersterke membranen

Soprema staat voor ‘Société de Produits et Revêtements d’Etanchéité Mammouth’. Dat verklaart natuurlijk ook ons logo: een vrolijke, blauwe mammoet met grote slagtanden. De mammoet is een van de sterkste dieren … net zoals onze bitumineuze waterdichtingsmembranen oersterk zijn. Wat ooit begon bij Charles Geisen – oprichter van Soprema – met het Mammouth-membraan, groeide uit tot een bedrijf met zo’n 9.720 medewerkers en verschillende vestigingen op vijf continenten. Naast bitumineuze membranen ontwikkelt Soprema ook synthetische en vloeibare waterdichting en hoogwaardige isolatiematerialen. In het Belgische Tongeren richtten we zelfs onze eigen hoogtechnologische XPS-productiesite in, waar we EPS recyclen tot XPS. Dat doen we bovendien met een energiezuinige productietechniek en een zero-wastebeleid.

Een vraag? Soprema helpt je graag

Ben je op zoek naar oersterke membranen, kwalitatief isolatiemateriaal of advies voor je bouwproject? Dan staan onze experts voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.