Dakdetails waterdicht maken? De grootste voordelen van vloeibare waterdichting op een rij

Dakdetails, zoals dakkoepels, opstanden en dakrandprofielen, waterdicht maken is misschien wel een van de grootste uitdagingen die dakdekkers voor hun kiezen krijgen. Al in het begin van de jaren 2000 ontwikkelde SOPREMA een sterk product voor de vloeibare waterdichting van dakdetails: ALSAN FLASHING JARDIN, een gebruiksklare bitumen-polyurethaan hars. Lees hier alles over de voordelen van het ALSAN-assortiment.

 

Vlamvrij werken dankzij vloeibare waterdichting

Een van de voordelen van ALSAN FLASHING-producten: u kunt hiermee vlamvrij werken. Met vloeibare waterdichting kunt u dus brandveilig, precies zoals de NEN 6050 voorschrijft. U brengt het product gewoon aan met een borstel of verfroller. Zo is het risico op brand bij de waterdichting van de dakdetails nul. Dat maakt ALSAN een zeer futureproof product: in de sector neigen immers steeds meer spelers naar vlamvrije oplossingen.

 

Eigen productie, uitgebreide research

ALSAN bestaat al zo’n twintig jaar en daarmee is SOPREMA een pionier op het gebied van vlamvrije, vloeibare waterdichting. We doen al jarenlang research naar degelijke producten voor vloeibare waterdichting en onderwerpen ons aanbod aan uitgebreide tests. En dat geldt niet alleen voor ALSAN FLASHING JARDIN, ook onze ALSAN FLASHING QUADRO en ALSAN PMMA- en PU-harsen zijn uitvoerig getest. Daaruit kwam nog één groot voordeel van de waterdichtingshars naar voren: de compatibiliteit met andere producten.

 

Passend bij andere producten voor dakdetails

Wanneer gebreken optreden bij de waterdichting van dakdetails, ontstaat vaak discussie over waar de fout zit. Niet zelden komt dan aan het licht dat het ene product niet compatibel is met het andere. SOPREMA biedt diverse oplossingen voor de vloeibare waterdichting van dakdetails, waarvan de producten natuurlijk allemaal samen kunnen gaan. Daarnaast is de productenreeks ALSAN goed te combineren met veel andere producten op de markt. Ook voor complexe verbindingen tussen kunststof en bitumen kunt u op ALSAN-producten rekenen. Maar let op: ALSAN FLASHING JARDIN kunt u niet gebruiken bij kunststof ondergronden, dat kan met ALSAN FLASHING QUADRO & ALSAN PMMA wel.

 

Heeft u vragen over vloeibare waterdichting voor dakdetails? Neem dan gerust contact met ons op!

Recente blog berichten