Beverstaart-shingle geeft karakter aan oude panden

Een dak met Royal shingles geeft een kantoorpand of woning een heel eigen karakter. Dat is bijvoorbeeld goed zichtbaar bij veel monumentale panden in hartje Amsterdam.

 

Beverstaart dakshingles

Wie bekend is in Amsterdam, weet dat op veel daken kathedraalgrijze shingles de boventoon voeren. De beverstaart-shingles Sopratuile Castor in antracietgrijs wordt door SOPREMA dakverwerkers dan ook zeer regelmatig toegepast. Vooral in die uitvoering lijkt de beverstaart namelijk veel op een echte stenen lei. Deze shingle geeft het oude, nostalgische karakter aan een gebouw terug, dat is het mooie ervan. Zo is op een monumentaal pand op het Damrak ook de nieuwe beverstaart-shingles aangebracht.

 

"Beverstraat shingle op het dak geeft nostalgisch karakter"

 

'Zwetend' dak voorkomen

Nadat op het kantoorpand de oude, bestaande shingles waren verwijderd, is op de houten onderconstructie eerst een polyestermat onderlaag aangebracht.
Deze laag voorkomt dat de dakconstructie onder inwerking van zonlicht gaat ‘zweten’ en rotten, met alle mogelijke nadelige gevolgen zoals lekkages van dien. Tevens wordt dit gebruikt als noodlaag. Bovenop die onderlaag zijn de Royal shingles met een 4-tabs strook aangebracht; deze zijn standaard ook nog eens voorzien van een extra inlage om een waterdicht dak te garanderen.

 

Benieuwd naar aanbod shingles?

Kom langs op de dichtstbijzijnde vestiging of bekijk ons shingles assortiment.

← Vorige Volgende →