Technodak en Soprema: samen sterk bij het zwembad van Sportcentrum de Vlaskoel

In een recent project heeft Technodak, onder leiding van vestigingsmanager Arjan zûm Grotenhoff, zich gewijd aan het renoveren en verbeteren van de isolatie van twee verschillende dakopbouwen van het zwembad van Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen. Deze opdracht, vol technische uitdagingen en strikte eisen, illustreert de expertise en toewijding van het team van Technodak.

Complexe opdracht

Het doel van het project was helder: twee verschillende daken van het zwembad moesten gerenoveerd worden om te voldoen aan de gestelde isolatienormen. Met een initiële isolatiewaarde van 2,5 m²K/W moest deze verhoogd worden naar 6,3 m²K/W om vochtschade te voorkomen en energieverlies te minimaliseren. Daarbij ging het om een dakoppervlakte van maar liefst 2640 m2.

Uitdagingen overwonnen bij Vlaskoel

Het project bracht diverse uitdagingen met zich mee. Allereerst moest het zwembad openblijven tijdens de werkzaamheden, wat een zorgvuldige planning vereiste om overlast voor de bezoekers tot een minimum te beperken. Daarnaast speelde het weer een grote rol, aangezien zelfs kleine hoeveelheden regen de voortgang konden vertragen en de kwaliteit van het werk konden aantasten. Gelukkig heeft Technodak deze uitdagingen gedurende het project overwonnen.

Het cruciale aspect: dampremmende laag

Een cruciaal aspect van het project was het correct aanbrengen van de dampremmende laag om vochtproblemen te voorkomen. Dit vereiste zorgvuldige materiaalkeuzes en een nauwkeurige uitvoering om lekkages te voorkomen en de duurzaamheid van het dak te waarborgen.

Succesvolle samenwerking met Soprema

Dankzij de expertise en toewijding van het team van Technodak, in samenwerking met Soprema, is het project succesvol afgerond. Soprema heeft tijdens het project Technodak voorzien van technische ondersteuning en materialen geleverd. De producten van het eerste (staal)dak: Elastocol 503, SOPRAVAP STICK A07, Coltack Evolution, SOPRASTICK VENTI FF en Garantgum 470K24. En van het tweede (HWC)dak: 18 mm underlayment, Elastocol 503 primer, Soprema Vapro Vap, 2 lagen PIR isolatie van beiden 70mm, Garantgum 460P14 en Garantgum 470K24. Het zwembad beschikt nu over een goed geïsoleerd dak dat voldoet aan de gestelde eisen, waardoor energieverlies geminimaliseerd wordt en verdere vochtschade voorkomen.

Geslaagd project

De renovatie van het zwembad was niet alleen een technische uitdaging, maar ook een bewijs van de expertise en toewijding van Technodak. Met zorgvuldige planning, nauwkeurige uitvoering en hoogwaardige materialen is het team erin geslaagd om het project tot een succesvol einde te brengen, met een duurzaam en goed geïsoleerd dak als resultaat.