Nieuwe vloeibare waterdichting op derde verdieping van de Eiffeltoren

Heel het jaar door is de Eiffeltoren een druk bezochte plek. Wie een prachtig uitzicht wil over de romantische stad Parijs kan hier naar hartelust van het uitzicht genieten. De derde verdieping van 400 m² alleen al, ontvangt per jaar zo’n 7 miljoen bezoekers. Door dit grote aantal en wisselvallige weersomstandigheden als regen, wind en warmte was de 3e verdieping toe aan een grondige renovatie met vloeibare waterdichting van ALSAN-harsen.

 

Een extreme uitdaging

De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en gekend over de hele wereld. Dat de renovatie zorgvuldig en snel moest verlopen was een heuse uitdaging voor het ALSAN-team. De architecturale structuur mag geen al te zware extra last dragen. ALSAN-harsen bieden daarbij de perfecte oplossing, waarbij de vloeibare waterdichting meteen op het metaal aangebracht kan worden. De vloeibare PMMA producten hebben een zeer goede elasticiteit en een zeer hoge mechanische weerstand. Ideaal voor deze renovatiewerken. Bovendien moesten de werken op minder dan één week tijd uitgevoerd worden, want sluiting van de verdieping betekent een enorm verlies voor de stad. Op vijf dagen tijd kon ALSAN de hele verdieping waterdichten.

Project ID-card
  • Aannemer vloeibare waterdichting
  • Alsan

 

De restauratie van monumenten vergt veel technische kennis en de juiste producten. Het ALSAN-team van SOPREMA verzekert bij elk project een zorgvuldige restauratie met respect voor het authentieke karakter van het monument.