Nieuwe dakbedekking woonboot

De woonboot aan de Amsterdamse Keizersgracht was na vijfentwintig jaar toe aan een nieuw dak. Een maand lang was de dakdekker in de weer om het geknikte zadeldak van de woonboot grondig te renoveren. Daarbij is de oude, bestaande bitumen dakbedekking op de bovenzijde van de woonboot overlaagd met Royal NovoProof® DA-G. De afhangende kant is uitgevoerd met zinken felsen. Om de zinken felsbanen vanaf de kade op de boot te krijgen, moest de dakdekker overigens inventief zijn; daarvoor hebben wij met steigerbuizen een hanger aan de kade gebouwd.

Grijze EPDM van Royal NovoProof® voor woonboot Amsterdam | Soprema

"Grijze EPDM zorgt voor reflectie van de zonnestralen, waardoor er minder warmteabsorptie is en de woonboot dus minder snel opwarmt."

Reflecterende dakbedekking

De woonbooteigenaar wilde graag iets unieks hebben. Daarom is er gekozen voor zinken felsbanen in combinatie met de kleurechte lichtgrijze variant Royal NovoProof® DA-G, zodat er optisch één mooi geheel is ontstaan. Hierdoor heeft de woonboot een hoogwaardige uitstraling gekregen. Bijkomend voordeel van de lichtgrijze variant is dat hierdoor − vergeleken met een zwarte dakbedekking − de oppervlaktetemperatuur wordt gereduceerd. De grijze EPDM zorgt namelijk voor reflectie van de zonnestralen, waardoor er minder warmteabsorptie is en de woonboot dus minder snel opwarmt.