Het gemak van zelfklevende dakbedekking uitgelicht

Als professionele dakdekker heeft u ongetwijfeld een eigen werkmethode en gebruikt u uit gewoonte waarschijnlijk steeds dezelfde materialen. Maar heeft u al eens zelfklevende dakbedekking overwogen? Laat u overtuigen door het gemak en de voordelen van deze slimme oplossing.

 

Zelfklevende dakbanen zorgen voor het grootste gemak

In ons assortiment vindt u zowel top- als onderlagen in een zelfklevende uitvoering. Deze rollen aanbrengen op het dak gaat snel en efficiënt: u rolt het materiaal gewoon uit en heeft geen brander, koudlijm of warme bitumen daarbij nodig. De folie laat zich makkelijk verwijderen, zodat u het membraan snel kunt vastplakken. Daarna is het alleen nog stevig aandrukken en met een naadroller over de randen gaan. Vaak is de overlap half zelfklevend en moet het buitenste strookje nog gelast worden. Bijvoorbeeld met hete lucht.

 

Zelfklevende dakbanen plakken ook automatisch op isolatie. Het ideale product in ons assortiment is de Sopralene Stick Venti FF. Let op: niet elk type isolatie is hiervoor geschikt. Controleer de juiste mogelijkheden in het KOMO-certificaat.

 

U heeft duidelijk minder mankracht nodig om zelfklevende dakbedekking aan te brengen en kunt daardoor ook de klus veel sneller afronden. Bij SOPREMA vindt u de meest geschikte zelfklevende dakbedekking voor renovatie én nieuwbouw. Al deze rollen hebben een hoge elasticiteit zodat de kleefkracht behouden blijft.

 zelfklevende dakbedekking

Geen open vuur nodig

Op plaatsen met een hoog brandrisico kan het zelfs verboden zijn om met open vuur te werken. Denk aan de chemische industrie. Zeker op deze plaatsen is een zelfklevend daksysteem een goede oplossing. Met dit materiaal kunt u voortaan dus ook projecten bij meer risicovolle plekken uitvoeren.

 

Blaasvorming voorkomen

Een ander voordeel van bepaalde zelfklevende onderlagen is de goede dampdrukverdeling. Die is te herkennen aan de thermstrepen op de dakbanen. Deze zorgen voor een ideale hechting aan de isolatieplaat en dat een eventuele dampdruk zich kan verspreiden over het dakoppervlak waardoor blaasvorming wordt voorkomen. U neemt bovendien het risico weg dat de isolatie beschadigd raakt door het branden.

 

Wilt u zelf het gemak en de voordelen van zelfklevende dakbedekking ervaren? Volg dan een van onze opleidingen en leer zelf aan de slag te gaan met dit materiaal. Schrijf u in op onze website.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje