Een maximale levensduur voor uw plat dak? Hierop moet u letten!

Dakinspectie

 

Een nieuw dak plaatsen is een hele investering, daarom wilt u natuurlijk dat uw dak zo lang mogelijk meegaat – liefst een heel leven lang. Gelukkig kunt u met een kwalitatieve dakconstructie, de juiste dakbedekking én goed onderhoud die levensduur maximaliseren.

AFHANKELIJK VAN HET MATERIAAL

Hoelang uw dak precies meegaat, hangt af van verschillende factoren. Daarbij is in elk geval het type materiaaldat u kiest voor uw dakbedekking belangrijk.

Bitumineuze dakbanen hebben bijvoorbeeld een lange levensduur. Ze gaan tientallen jaren mee en premium-membranen hebben zelfs een bewezen levensduur van veertig jaar. Zo staan de dakbanen van Sopralene Optimabekend om hun bijzondere duurzaamheid. De toplaag is belangrijk voor een duurzaam dak, maar alles valt en staat met een goed presterend waterdichtingssysteem: primer, dampscherm, isolatie, onderlaag en toplaag.

PVC-dakbanen zijn heel populair bij grote industriële projecten waar de prijs-kwaliteitsverhouding een zeer belangrijke rol speelt. Deze synthetische dakbedekking heeft eveneens een zeer lange levensduur.

LAAT UW DAK PLAATSEN DOOR EEN PROFESSIONAL

Daarnaast staat of valt de kwaliteit – en dus de levensduur – van uw dak ook met de plaatsing. Schakel daarom altijd een ervaren expert in. Een professional heeft namelijk de nodige kennis en vaardigheden in huis om alle materialen en technieken op de juiste manier toe te passen. Belangrijk is ook dat hij of zij voldoende aandacht heeft voor het goed waterdicht maken van alle details op het dak. Met Alsan Flashing heeft uw dakwerker daarvoor het juiste product.

Wist u trouwens dat u als  dakwerkers voor scholing en opfriscursussen terechtkunnen in CLUB EXPERT, het opleidings- en kenniscentrum van SOPREMA in het Vlaamse Grobbendonk?

JAARLIJKS ONDERHOUD IS EEN MUST

De meeste daken vergen weinig onderhoud, maar hebben wel baat bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt of controle. Verwijder bladeren en vuil en herstel eventuele beschadigingen. Vergeet ook niet de dakgoot leeg te maken, zodat het regenwater goed kan wegstromen. Zo gaat uw dakbedekking langer mee en voorkomt u dure dakreparaties.

VERLENG DE LEVENSDUUR VAN UW PLAT DAK MET EEN GROENDAK

Een groendak is niet alleen mooi, het is ook de perfecte beschermlaag voor uw dak. Zo gaat een bitumineuze dakbedekking met een sedumlaag wel zestig jaar mee, tenminste als u het dak goed onderhoudt natuurlijk.

Bent u benieuwd of de kwaliteit van uw dak goed is? Of wil u ook de levensduur van uw dak verlengen? Neem contact op met SOPREMA voor een vrijblijvende dakinspectie.