Indoor-sportcentrum Eindhoven

Sportcentrum Eindhoven APAX

 

Voor de renovatie van Indoor-Sportcentrum Eindhoven werd door SOPREMA BV uit IJlst  APAX speciaal in driekleuren geproduceerd. Grijs, wit en zwart. De eis van de architect was om de kleur  schakering, zoals aangebracht in het ontwerp, te behouden tijdens de renovatie.

Omdat APAX een dakbaan is die 100% krimpvrij is, licht van gewicht is en garant staat voor een lange levensduurwas dit de beste keuze om toe te passen op dit project. APAX is een dakbaan op basis van gemodificeerde bitumen welke met een dikte van slechts 3mm uitermate geschikt is voor renovatieprojecten. APAX wordt in een éénlaags systeem toegepast.

In december 2012 is het dak van Indoor-Sportcentrum Eindhoven, na een grondige renovatie die bijna 2 jaar duurde, opgeleverd. In februari 2011 werd gestart met het na-isoleren van het dak en het aanbrengen van nieuwe APAX dakbedekking. Bijna 20 jaar na de opening, in september 1993, kan men weer op een economisch verantwoorde en duurzame manier gebruik maken van het “Sportpaleis”.