Subsidie met reflecterende dakbedekking en na-isolatie

Subsidie met reflecterende dakbedekking & na-isolatie | SOPREMA BV

 

Als specialist op het gebied van opslag en transport van kunst was Hizkia Van Kralingen op zoek naar een duurzame oplossing voor het dak van hun beveiligde en geklimatiseerde kunstopslag. De technische installaties van deze opslag moest onder extreme omstandigheden flink aan de bak om pieken van externe temperatuurinvloeden glad te strijken. Met een flinke stroomrekening tot gevolg. Ook was men toe aan een nieuw dak.

Reflecterende dakbedekking en extra isolatie

Voormolen Dakbedekkingen is met dit gegeven en met de verbruiken van de klant aan het rekenen geslagen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het advies om een extra pakket isolatie aan te brengen en een witte reflecterende dakbaan toe te passen. Hierdoor zal het energieverbruik drastisch dalen en extreme temperatuurschommelingen tot het verleden behoren. Als bijkomend voordeel is het dak na dit ingrijpen voorbereid op het plaatsen van zonnepanelen.

Terugverdientijd van minder dan 10 jaar

Door het naïsoleren en het toepassen van reflecterende dakbedekking waren er extra subsidiemogelijkheden. Hierdoor hebben zij een dak weten te realiseren met een terugverdientijd van minder dan 10 jaar!

Informatie over reflecterende dakbededekking?

Neem contact op via info@soprema.nl of bel +31 (0)515-533 000