Pavatex: wie duurzaam aan de toekomst werkt, wint!

Pavatex houtvezelisolatieplaten

 

Kies natuurlijke grondstoffen. Produceer met hernieuwbare energiebronnen. Maak producten die zuinig zijn in gebruik en lang meegaan. Zorg ervoor dat het product na bewezen diensten opnieuw nuttig is en geen afval wordt. Dat zijn de leidende principes voor wie streeft naar gesloten materiaalkringlopen en echte duurzaamheid. 

SOPREMA put voor onderzoek en ontwikkeling heel wat inspiratie uit die cradle to cradle filosofie. De circulaire economie, waarbij producten zo ontworpen worden dat er niets verloren gaat, is geen utopie. Het nieuwe natuurlijke isolatieprogramma van PAVATEX by SOPREMA is volledig rond deze milieuvriendelijke principes opgebouwd. De natuur zelf levert de grondstof voor het houtvezelisolatiemateriaal: houtsnippers. En na gebruik vormen de producten van PAVATEX zelf de grondstof voor een ecologisch verantwoorde verwerking.

De grote knowhow voor ontwikkeling en productie van thermische en akoestische isolatiematerialen op basis van houtvezels, heeft een compleet nieuw assortiment opgeleverd: PAVATEX. De groep SOPREMA verstevigt zo haar positie in de sector van de natuurlijke isolatiematerialen, maar nog belangrijker: er is winst voor het milieu, de gebouweigenaar en de bouwprofessional.

PAVATEX, DE CIRKEL VAN DUURZAAMHEID

PAVATEX maakt de duurzaamheidscirkel rond van grondstof naar productie tot afgewerkt product (en de fase daarna). Bij elke stap staat de zorg voor mens en milieu voorop. De grondstof komt uit resthout van zagerijen die naaldhout verwerken uit duurzaam beheerde bossen.

Bij de verwerking van de houtsnippers gebruikt PAVATEX zo veel mogelijk hernieuwbare energiebronnen in een ultramodern en ecologisch geoptimaliseerd productieproces. Voor toeslagstoffen geldt de gouden regel: zo weinig mogelijk, maar voldoende om topkwaliteit en een lange levensduur te garanderen. Een bijkomende bijdrage aan het milieu is dat de verwerking van hout naar isolatiemateriaal minder energie vereist dan de productie van andere bouwmaterialen.

In het gebruik draagt PAVATEX elke dag bij tot de bescherming van het milieu en het comfort van de mens. Het is een aangename isolatie die een gezond binnenklimaat creëert, dankzij de dampopen en vochtregulerende structuur. De excellente isolerende kwaliteit zorgt voor een maximale bescherming tegen geluidsoverlast en temperatuurschommelingen, zowel in de zomer als in de winter. Het houtvezelisolatiemateriaal heeft trouwens een levensduur van vele tientallen jaren.

PAVATEX wordt geen afval, maar vormt de grondstof voor de opwekking van CO2-neutrale, schone energie.

PAVAFLEX PLUS: DE BESTE ISOLATIEWAARDE OP DE MARKT

In de zoektocht naar een zo klein mogelijke ecologische impact en een zo hoog mogelijke kwaliteit, stelt de SOPREMA een nieuw product voor. Absolute blikvanger en game changer bij de houtvezelisolatiematerialen, is Pavaflex Plus.

Pavaflex Plus een toonbeeld van een toekomstgerichte en uiterst duurzame cradle to cradle oplossing. Bijzonder is het uitmuntende isolerende karakter, met een lambda-waarde van slechts 0,036 W/mK. De beste isolatiewaarde vandaag op de markt van de natuurlijke isolatie. Pavaflex Plus is geschikt voor isolatie van zowel daken, binnenwanden als plafonds.

DRIEMAAL WINST

Mens en milieu winnen met de cradle to cradle aanpak van PAVATEX.

Het milieu wint

– Ecologische impact is minimaal tijdens de hele levenscyclus

– Nuttig gebruik van natuurlijk resthout

– CO₂-buffer

– Voorkomt verspilling van energie

– Volledig recyclebaar

De gebouweigenaar wint

– Maximale bescherming tegen temperatuurschommelingen en geluidsoverlast

– Besparing op energiefactuur

– Isolatiemateriaal met lange levensduur

– Creëert een gezond en comfortabel klimaat in huis

De bouwprofessional wint

– Gemakkelijk op maat te snijden

– Snel te monteren

– Irriteert de huid niet

– Nog beter product voor nog betere gebouwen