De voordelen van TPO als dakbedekking

Cursus kunststof verwerken | SOPREMA BV

 

TPO is een kunststof dakbedekking, die steeds vaker wordt toegepast op daken. Of het nu gaat om industriële daken, daken met complexe vormen of als dakbedekking onder zonnepanelen, de voordelen van TPO dakbedekking zijn eindeloos!

TPO staat voor ‘Thermoplastisch elastomeer op Olefinbasis’. Het is een elastische kunststof, die vooral wordt gebruikt voor het afdichten van platte daken. Het materiaal is ook perfect om dakdetails mee in te werken. TPO lijkt op andere kunststof dakbedekkingsmaterialen, maar de structuur is anders. Dit geeft het materiaal andere eigenschappen en meer voordelen. Bij SOPREMA is TPO verkrijgbaar in antraciet & wit en in verschillende diktes.

Voordelen van TPO

TPO biedt verschillende voordelen. Het materiaal is sterk elastisch en dat blijft het ook na verloop van tijd. Omdat TPO geen chemische stoffen afgeeft, is het bovendien zeer geschikt voor groendaken. En daarbij is het ook nog eens wortelwerend!

TPO vormt ook een uitstekende ondergrond voor zonnepanelen, aangezien de dakbedekking geen weekmakers bevat die het materiaal kunnen uitdrogen. Daardoor blijft de dakbedekking soepel, ook door de jaren heen. Het materiaal kan door het ontbreken van weekmakers ook gebruikt worden voor retentiedaken en is daardoor zeer geschikt voor waterbuffering.

Bovendien is TPO veilig aan te brengen zonder dat schadelijke stoffen vrijkomen én het is prima te combineren met de meeste isolatiematerialen. En de grootste bonus: door de lange levensduur geniet u maar liefst 30 tot 40 jaar van deze voordelen!

Hoe is TPO aan te brengen?

TPO kan op verschillende manieren worden aangebracht. U kunt kiezen uit mechanisch bevestigen, volledig verkleven of een losliggend geballast systeem. Voor elke aanbrengmethode vindt u bij SOPREMA het juiste product.

Leer werken met TPO!

Wilt u graag leren werken met TPO? Schrijf u in voor één van onze dakdekkerscursussen!