Waarom spouwmuurisolatie bij nieuwbouw altijd zijn vruchten afwerpt

Thermische isolatie SOPREMA

 

Om te voldoen aan de huidige én toekomstige energienormen voor nieuwbouwwoningen, is goed isoleren een absolute must. Dat geldt voor het dak, de ramen en de deuren, maar zeker ook voor de muren. Spouwmuurisolatie is daarbij een interessante optie. We geven een overzicht van de voordelen!

WAAROM VOOR SPOUWMUURISOLATIE KIEZEN?

U kunt de muren van uw woning op verschillende manieren isoleren. Waarom zou u voor spouwmuurisolatie kiezen? Laat u overtuigen door deze voordelen:

  • Spouwmuurisolatie is makkelijk en snel te plaatsen.
  • Door uw muren via de spouw te isoleren, voorkomt u vocht- en schimmelproblemen.
  • Spouwmuurisolatie werkt geluidsisolerend en dempt daardoor geluiden van buiten.

De gemeente of provincie kan een subsidie geven voor spouwmuurisolatie.

SPOUWMUURISOLATIE BIJ NIEUWBOUW: DE MOGELIJKHEDEN

Spouwmuurisolatie is dus een gemakkelijke en relatief goedkope manier om muren te isoleren. Daarom is het de populairste isolatiemethode in Nederland. Bij nieuwbouw maken specialisten gebruik van isolatieplaten om spouwmuren te isoleren.

In het assortiment van SOPREMA vindt u talloze isolatieplaten, elk met hun specifieke eigenschappen:

  • Sopratherm Alu: harde isolatieplaten bestaande uit polyurethaan en voorzien van een meerlagige aluminium afwerking aan beide zijden. Deze isolatieplaten zijn uiterst snel te plaatsen dankzij het tand- en groefsysteem langs vier zijden en de markeringen voor eenvoudige versnijding.
  • XPS PM en XPS CW: harde isolatieplaten bestaande uit XPS (geëxtrudeerd polystyreen). Deze platen bieden een uitstekende thermische weerstand en zijn vocht- en rotbestendig voor een optimaal comfort in uw woning.

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie bij nieuwbouw? Laat u adviseren door een expert. Neem gerust contact op!