Een overzicht van alle isolatie en isolatiematerialen

Overzicht van alle isolatie & isolatiematerialen | SOPREMA BV

 

Verbeter de EPC-waarde van een gebouw of woning met goede isolatie! Hou hierbij wel rekening met de steeds strenger wordende isolatie-eisen. Welke isolatie is het beste? Een overzicht van alle isolatiematerialen!

Per 1 juli 2020 gaat de norm voor bijna energieneutrale nieuwbouwgebouwen (BENG) in, als opvolger van de EPC. De nieuwe norm moet luchtdichtere woningen en gebouwen opleveren. We moeten dus meer en beter isoleren. Maar wat is het juiste isolatiemateriaal? In dit artikel vindt u een handig overzicht van SOPREMA’s uitgebreide aanbod aan thermische isolatiematerialen.

XPS isolatie: een veelgebruikt isolatiemateriaal

Vanaf eind 2020 produceren we ons volledige XPS-aanbod in onze gloednieuwe fabriek in het Vlaamse Tongeren. Het productieproces van XPS verloopt volledig op klimaatvriendelijke wijze met geavanceerde C0²-technologie. Bovendien is het materiaal 100% recyclebaar. XPS is perfect voor het isoleren van parkeerdaken, vloeren met hoge belasting en de gehele bouwschil. Daarnaast is dit isolatiemateriaal ongevoelig voor vocht en hebben de platen een uitstekende druksterkte.

Gemadrain bevat een ingebouwde noppenfolie die bijzonder handig is voor het afdichten van funderingsmuren. Deze muren moet u namelijk vaak eerst isoleren, om vervolgens een noppenfolie aan te brengen dat water naar beneden geleidt. Gemadrain bespaart u een handeling, want dit isolatiemateriaal is een twee-in-één-product.

EPS isolatie: goede isolatie voor platte daken

EPS is in de volksmond ook wel bekend als ‘piepschuim’. Het materiaal is makkelijk en veilig te hanteren en is een goede keuze voor het isoleren van platte daken. 

PIR & PUR isolatie: lage lambda waarde

PIR is een zeer goed isolatiemateriaal met een zeer lage lambda-waarde. Zelfs met een minimale dikte doet dit materiaal het uitstekend als warmte-isolatie. PIR is licht en daardoor makkelijk te plaatsen. Deze isolatie geeft geen irritatie aan ogen, huid en luchtwegen. Ook niet onbelangrijk: PIR werk brandvertragend

Houtvezelisolatie: natuurlijke en milieuvriendelijke isolatie

Werkt u graag met natuurlijke materialen? Dan biedt PAVATEX u de perfecte isolatie met houtvezels, gemaakt van resthout van houtzagerijen. Het produceren van de vezels kost minder energie dan de productie van andere isolatiematerialen. Houtvezel is dus een milieuvriendelijk product. Maar het heeft nog veel andere voordelen: het materiaal ademt, houdt ook nog eens geluid tegen én is een brandveilige keuze!

Welke de beste isolatie is voor uw project?

Wilt u meer weten over de laatste eisen op het gebied van isoleren en welke isolatiematerialen de beste oplossing biedt voor uw project? Neem dan contact met ons op.