Natuurlijke isolatie: niet zomaar een trend

Het gebruik van natuurlijke isolatie is aan een opmars bezig. Logisch, want deze materialen bieden talloze voordelen. Ontdek PAVATEX, het gamma natuurlijke isolatiematerialen van SOPREMA.

 

Natuurlijke isolatie: what’s in a name?

Natuurlijke isolatie wordt gemaakt met honderd procent natuurlijke materialen zoals houtvezels, vlas, hennep, schapenwol, kurk, … Deze isolatiematerialen bieden belangrijke voordelen in vergelijking met de bekende traditionele isolatiematerialen. Je kunt er vooral beter en gezonder mee isoleren. Natuurlijk isoleren betekent dus ook kwalitatief én duurzaam isoleren.

 

Kiezen voor houtvezelisolatie

Een hoogwaardig natuurlijk isolatiemateriaal op de markt is houtvezelisolatie. Deze vorm van isolatiemateriaal wordt gemaakt van naaldhoutvezels. Resthout wordt bij de verschillende zagerijen opgehaald. Resthout wordt ontvezeld en die vezels vormen de basisgrondstof voor de houtvezelplaten.

 

Houtvezelisolatie heeft talloze voordelen:

 

Milieuvriendelijk:

 

Deze isolatiesoort wordt gemaakt van resthout en is dus volledig gerecycled. Bij het productieproces is er de mogelijkheid om nat of droog te produceren. Als bindmiddel van de vezels wordt bij het natte productieproces gebruikgemaakt van het natuurlijke bindmiddel in bomen: lignine. Bij het droge proces gebruiken we een Natureplus© gecertificeerd bindmiddel. Door het hoogtechnologische productieproces kunnen we de hoeveelheid bindmiddel beperken. Ook op het einde van zijn lange levensduur kan dit materiaal weer gerecycled worden. Het wordt zelfs gecomposteerd of gebruikt voor de opwekking van energie!

 

Uitstekende warmteisolatie:

 

Isolatiematerialen op basis van houtvezel hebben net als hout een van nature hoge isolatiewaarde (lambdawaarden 0,036 w/mK tot 0,047 w/mK). Dat zorgt ervoor dat je in de winter veel kunt besparen op je energierekening. In de zomer geniet je dan weer van de hoge warmte-opslagcapaciteit van dit materiaal. Hierdoor zal de hitte je kamer niet bereiken en zal het isolatiemateriaal zijn warmte ’s nachts opnieuw aan de buitenlucht afgeven.

natuurlijke isolatie

Uitstekende geluidsisolatie:

 

Door het hoge gewicht van houtvezelisolatie en de poreuze structuur van dit materiaal geniet jij van een uitstekende geluidsisolatie.

 

Brandveilig:

 

Bij brand vormt zich een gecarboniseerde laag op het oppervlak van de Pavatex panelen. Door deze laag zijn de panelen zeer stabiel en voorkomen ze dat zuurstof doordringt en zo het vuur aanwakkert.

 

SOPREMA biedt met PAVATEX een volledig gamma van isolatiemateriaal op basis van houtvezels aan. Ons meest recente product, Pavaflex Plus, biedt de beste isolatiewaarde op de markt van de natuurlijke isolatie.

 

Iedereen wint erbij

Niet alleen het milieu en de gebouweigenaar winnen bij het gebruik van PAVATEX. Ook als bouwprofessional doe je er jouw voordeel mee.

 

  • Makkelijk op maat te snijden
  • Snel te monteren
  • Niet irriterend voor de huid

 

Je ziet het: natuurlijk isoleren is niet zomaar een trend van voorbijgaande aard. PAVATEX beschikt over een breed aanbod aan natuurlijke isolatiematerialen geschikt voor verschillende doelen en met talloze opvallende voordelen voor milieu, bouwheer én bouwprofessional.

 

Ook genieten van de voordelen van natuurlijke isolatie? Neem contact met ons op en wij maken je wegwijs in de wereld van natuurlijk isoleren.

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje