Waarom ontwerpers moeten kiezen voor FM-goedgekeurde dakbedekking

 

Dakbedekking is onze eerste verdedigingslinie tegen regen, hagel, sneeuw, wind en zelfs vuur. Wanneer het dak niet presteert onder deze elementen, kan dat een overweldigende impact hebben op een bedrijf. Materialen kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken door vocht of vuil. Dit soort schade is vaak te voorkomen door te kiezen voor FM-goedkeurde dakbedekking. FM Global verbetert namelijk voortdurend de normen voor dakbedekking en een FM Approval-certificaat maakt het voor ontwerpers, aannemers en bestekschrijvers eenvoudig om geteste en goedgekeurde dakbedekking te kiezen die voldoet aan specifieke omstandigheden.

Wat houdt een FM-goedkeuring in?

Een FM Approval is alleen mogelijk als een dakbedekkingssysteem is getest en aan de strenge criteria voldoet, zoals gesteld volgens het FM Mission Statement van de FM Global-website. De dakbedekking moet voldoen aan:

  • Brandprestaties binnenshuis
  • Brandprestaties buitenshuis
  • Windprestaties
  • Hagel, corrosie en versnelde verweringsprestaties, waarbij prestaties worden beoordeeld op gematigde hagel en ernstige hagel.
  • Daarnaast worden er nog getest op andere karakteristieken, maar brandveiligheid, stormvastheid en de weerstad tegen hagel zijn de belangrijkste.

Al deze tests worden uitgevoerd volgens specifieke FM Global-goedkeuringscriteria om te controleren of de dakbedekking brandveilig en windbestendig is en jarenlang meegaat. SOPREMA behaalde de beste scores in alle categorieën.

Waarom kiezen voor FM-goedgekeurde dakbedekking?

Dakbedekking met een FM-certificering heeft diverse prestatietests doorstaan, zodat u zeker kunt zijn van de gekozen dakbedekking. Daken worden blootgesteld aan een groot aantal bedreigingen. Om schade te voorkomen, kunnen bestekschrijvers kiezen voor een systeem dat een lange levensduur biedt en beter scoort dan de lokale regels voorschrijven.

Met een FM-goedkeuring kunt u kiezen voor bepaalde brand- en gevarennormen. Dakbedekking kan bijvoorbeeld een rating van 1-180 A SH hebben. In dit geval is het product succesvol getest op bepaalde brandprestaties binnenshuis en buitenshuis, een bepaalde windkracht (180) en in hevige hagel. Door te kiezen voor bepaalde behaalde normen bij dakbedekking, profiteert een bouwproject van zekerheid. Het dak is een van de belangrijkste aspecten van een gebouw en met de juiste keuze voor dakbedekking voldoet u niet alleen aan de lijst met harde eisen, maar kiest u voor een duurzame dakbedekking die niet snel door ontwerpers wordt vervangen.

Vertrouwen in dakbedekking

SOPREMA heeft een uitgebreid assortiment FM-goedgekeurde dakbedekking, met keuze tussen verschillende brandprestaties binnenshuis en buitenshuis, windprestaties en prestaties bij veranderende weersomstandigheden. Dankzij de prestatiegebaseerde tests weet u zeker dat u schade en verlies van eigendom voorkomt, zolang de dakbedekking correct is aangebracht. Dit uitgebreide testproces is een investering van SOPREMA en toont onze toewijding om toonaangevende producten te leveren voor opdrachtgevers en dakdekkers die kwaliteit en duurzaamheid waarderen.

Dakbedekking moet vele jaren kunnen beschermen en onze FM-goedgekeurde dakbedekking laat zien dat SOPREMA streeft naar een marktleidende productkwaliteit. Onze SOPREMA CONSULTING experts helpen u de meest geschikte dakbedekking voor uw project kiezen. Ook staan zij u bij met gedetailleerde specificaties, ontwerpondersteuning en advies op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.