Er bloeit en groeit wat bij SOPREMA!

Er bloeit en groeit wat bij SOPREMA!

 

Bij SOPREMA hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. We zoeken voortdurend naar manieren waarop we kunnen bijdragen aan een betere wereld. We hanteren bijvoorbeeld het cradle-to-cradleprincipe en gebruiken natuurlijke grondstoffen bij de productie van onze duurzame isolatie. En ook lokaal pakken we het graag maatschappelijk verantwoord aan. Bijvoorbeeld met onze bloementuin!

Verschillende opties voor MVO

Wie op een maatschappelijk verantwoorde manier wil bijdragen aan zijn of haar omgeving, heeft daarvoor verschillende opties. Een verantwoord productenassortiment is natuurlijk een goed begin. Daarom kiezen we bij SOPREMA voor het recyclen van bitumen en isoleren met houtafval. Door zo veel mogelijk grondstoffen opnieuw te gebruiken en te investeren in circulaire en biobased materialen, helpen we de afvalstapel verminderen. Een logisch vervolg is om ook naar de eigen huisvesting te kijken: hoe kunnen we bijdragen aan onze leefomgeving? Zo kwamen we op het lumineuze idee een mooie bloementuin aan te leggen.

Bloementuin met biodiversiteit

Een bloementuin past heel goed bij de MVO-gedachte. Want wie zo’n tuin slim inricht, krijgt niet alleen veel waardering onder medewerkers en buren. Ook bijen, vlinders en andere insecten zijn je dankbaar. Onze bloementuin hebben we laten inzaaien met diverse bloemenzaden van Pieterpikzonen. De verschillende bloemen vormen inmiddels een aantrekkelijke en nectarrijke voedselbron en trekken talloze bijen aan. Met de bloemrijke tuin zetten we in op biodiversiteit en geven we een mooi tegengeluid aan de veel voorkomende monoculturen in Nederland. Daarin zijn we niet de enigen, want verschillende overheden en particulieren zaaien al volop bloemenmengsels om bijen en andere insecten te helpen.

Weg met hittestress

MVO gaat dus niet alleen over duurzaam inkopen en bedrijfsactiviteiten en -processen verduurzamen, het gaat ook over investeren in de directe leefomgeving. Onze mooie bloementuin draagt zelf ook bij op meerdere fronten; we vergroten de biodiversiteit, maar verminderen ook hittestress. Onze tuin houdt namelijk de warmte van de zon tegen en voorkomt zo opwarming van de grond. Bovendien fungeert ons stukje natuur als waterbuffer en draagt het bij aan een gezonde grondwaterstand. Daarnaast levert het prachtige boeketten op waarvan ons hoofdkantoor helemaal opfleurt.

Bent u benieuwd naar wat SOPREMA nog meer doet op het vlak van MVO? Neem dan contact met ons op.