Soprema op beurs Building Holland 2021

In gesprek met de fabrikant

Deze duurzame mammoet is dé one-stop-shop voor alle materialen die je nodig hebt voor de complete bouwschil en fabrikant van bitumineuze dakbedekking en duurzame isolatiematerialen, waaronder SOPRA XPS-isolatie en Pavatex. Kom van 2 tot en met 4 november tijdens Building Holland in Amsterdam kennismaken met de slimme isolatieoplossingen van SOPREMA op onze stand: #8.118.

 

Soprema is een zeldzame speler in de dakenbranche. Wij produceren onze eigen hoogwaardige dakbedekking en waterdichtings- en isolatiematerialen, maar zijn ook dé groothandel en distributeur van dak- en bouwmaterialen. In 1908 begonnen we met in warme bitumen gedoopt juteweefsel en door grote investeringen in kennis, kwaliteit en technologie bieden we inmiddels een breed assortiment aan producten voor dakbedekking, waterdichting en isolatie. Inmiddels telt ons bedrijf ruim 8.000 medewerkers, vestigingen op vijf continenten, 18 R&D-centra die zich voornamelijk focussen op duurzame ontwikkeling en 15 Soprema Centers door heel Nederland.

Gratis toegang voor de beurs!

Wilt u de beurs Building Holland bezoeken op 2, 3 of 4 november? Bestel gratis uw ticket en we spreken u graag op de Soprema stand #8.118.

Inschrijven voor gratis toegangsticket

Gerecycled piepschuim in SOPRA XPS-isolatie

Omdat Soprema milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, wordt veel aandacht geschonken aan het gebruik en ontwikkelen van duurzame materialen. Vorig jaar opende Soprema bijvoorbeeld een gloednieuwe XPS-isolatiefabriek in het Belgische Tongeren, waardoor de 100% recyclebare SOPRA XPS-isolatie nóg sneller en met een kleinere CO2-uitstoot in Nederland kan worden geleverd. XPS (geëxtrudeerd polystyreen) is een mooi alternatief voor klassieke isolatie en is een groeiend succes onder dakdekkers, ontwikkelaars en bouwhandelaren vanwege de uitstekende eigenschappen en eenvoudige verwerking. Het heeft een zeer lange levensduur, is gemaakt van gerecycled piepschuim en kan overal in de bouwschil gebruikt worden, zonder dat er giftige of schadelijke stoffen vrijkomen. Bovendien is SOPRA XPS-isolatie druken maatvast, vochtbestendig en eenvoudig te snijden en te verwerken.

 

Houtvezels als duurzame basis

Het cradle-to-cradle principe is het uitgangspunt voor het assortiment natuurlijke isolatie van Soprema. Een groot succesnummer is het brede Pavatex by Soprema-assortiment. Dit milieuvriendelijke isolatiemateriaal wordt gemaakt van restanten houtsnippers van zagerijen die hout uit duurzame bosbouw gebruiken. Daardoor mag alle houtvezelisolatie van Pavatex het PEFC-label dragen, dat staat voor duurzaam bosbeheer. Bovendien biedt deze natuurlijke isolatie vele voordelen. De dampopen en vochtregulerende structuur van Pavatex zorgt voor een goede warmte-isolatie en een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast zorgt het hoge gewicht en de poreuze vezelstructuur ook voor een uitstekende geluidsisolerende werking. En met deze houtvezelisolatie kun je verschillende soorten geluidsoverlast voorkomen.

 

Circulaire isolatie

Net als SOPRA XPS-isolatie is Pavatex circulaire isolatie, want al deze isolatiematerialen zijn opnieuw te gebruiken. Zo zijn de houtvezels van Pavatex later opnieuw inzetbaar als bijvoorbeeld grondstof voor ander duurzaam isolatiemateriaal. Pavatex is verkrijgbaar als gevelplaat, maar ook als harde en zachte platen voor het duurzaam isoleren van het dak, de vloer en (binnen)muur. SOPRA XPS-isolatie is perfect voor de isolatie van (spouw)muren, vloeren, platte en hellende daken, gevels, funderingsmuren, parkeergarages en parkeerdaken. Zo kun je de volledige bouwschil met circulaire materialen isoleren.

 

Beursgegevens

Beursdagen
2, 3 en 4 november 2021

 

Openingstijden
10:00 - 17:00 uur

 

Beurslocatie
RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met de nieuwsbrief