Na-isolatie van buitengevels: de voordelen spreken voor zich

Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande woningen is efficiënt isoleren een must. Muurisolatie is hierbij essentieel. Een interessante optie is bijvoorbeeld het na-isoleren van de buitenmuur. Een kleine uitleg.

 

Het belang van spouwmuurisolatie

Veel bestaande woningen zijn onvoldoende geïsoleerd en daardoor niet conform de huidige – laat staan toekomstige – energienormen. Vroeg of laat is een renovatie broodnodig. Ook levert een huis met een groen energielabel (label A of B) bij verkoop meer op dan een huis dat minder energiezuinig is. Een van de mogelijkheden om een beter energielabel te krijgen, is muurisolatie. Kocht u onlangs een woning die gerenoveerd moet worden of bent u eigenaar van een minder goed geïsoleerde woning? Wacht dan niet te lang en onderneem actie – dat scheelt ook op de energierekening.

 

Na-isolatie van spouwmuren

Kiezen voor spouwmuurisolatie bij een renovatie biedt talloze voordelen:

 

  • De investering is vaak al in enkele jaren terugverdiend, aangezien u heel wat energie bespaart.
  • Spouwmuurisolatie kan vaak al in één tot twee dagen worden aangebracht.
  • U krijgt een aangenamer binnenklimaat: in de zomer blijft het binnen koeler en in de winter ontsnapt de warmte niet.
  • Als u kiest voor isolatie aan de binnenzijde verandert het uitzicht van uw gevel niet en als u kiest voor isolatie langs de buitengevel, verliest u geen ruimte in uw interieur.

 na-isolatie buitengevels

De juiste producten kiezen

In het assortiment van SOPREMA vindt u diverse producten voor muurisolatie. Om de buitenste schil aan te pakken zijn er drie methodes:

 

1) De spouwmuren vullen met EPS-korrels of minerale wol

2) De buitengevel bekleden met  EFIGREEN ITE, een thermische isolatieplaat bestaande uit een polyisocyanuraat- (PIR-)hardschuim. Deze platen hebben aan beide zijden een gewafelde aluminiumfolie van 50 μ, waardoor het materiaal een hogere brandclassificatie heeft. EFIGREEN ITE kan in éénn of twee lagen geplaatst worden en kan onder meer afgewerkt worden met bijvoorbeeld leien, hout...

3) De totale gevel isoleren en daarna bepleisteren (stukadoren), wat mogelijk is met XPS. Dit materiaal is namelijk voorzien van een ruwe, wafelachtige afwerking en kan zeer goed tegen vocht.

 

Wilt u meer informatie over de na-isolatie van spouwmuren? Laat u adviseren door een expert!

H2 titel

Ruim 60% van de daken in Nederland is voorzien van een plat dak. Steeds vaker wordt er op een eenvoudig plat dak, een daktuin, dakterras of zwembad aangelegd. De mogelijkheden zijn eindeloos! Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de onderliggende dakbedekking aanzienlijk verlengd, ook is deze oplossing een fraaie manier om het groen en uitzicht in drukke binnensteden te bevorderden. Ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van een plat dak in dit blog en tover een simpel plat dak om tot een sfeervol dakterras of multifunctionele daktuin.

Voor beide soorten is het van belang dat de ondergrond goed is aangebracht en dat het dak voldoende draagkracht heeft. Intensieve en extensieve daktuinen kennen andere richtlijnen als het gaat om draagkracht. Afhankelijk van de manier van gebruik en welke functie het dak gaat bkleden, moet er goed gecontroleerd en berekend worden of de onderliggende dakconstructie sterk genoeg is.

 

testplaatje

← Vorige Volgende →