Voordelen van dakshingles op (licht) hellende daken

Royal shingles zijn waterdicht, stevig en licht van gewicht. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor (licht) hellende daken. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van vorm en kleur. Mede daardoor geven de Royal shingles elk gebouw een geheel eigen karakter en uitstraling!

 

Eigentijdse uitstraling

Het assortiment shingles is heel divers door onder andere de vorm. Deze kan rechthoekig, zeshoekig of met afgeronde hoeken zoals een beverstaart zijn. Naast de vorm speelt kleur een rol in de uitstraling van het dak. De toplaag wordt afgestrooid met granulaat, die in vele kleuren beschikbaar is. Dé manier om op eenvoudige wijze uw pand karakteristiek te benadrukken.

 

Vervanger van dakpannen of leien

Shingles zijn een prachtig alternatief voor dakpannen of leien. Om shingles op een dak te verwerken dient de hellingshoek minimaal 15 graden te zijn. Royal shingles zijn licht van gewicht, waardoor een lichte dakconstructie al voldoende is om de shingles te dragen. Ten opzichte van een staaldak werken shingles geluidsisolerend, zodat hevige regen en hagel als minder storend worden ervaren.

 

Voordelen bitumen shingles:

  • Licht van gewicht
  • Goede vervanger voor dakpannen of leien
  • Esthetische uitstraling
  • Isolerende eigenschappen
  • Bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Creatieve mogelijkheden in vorm en kleur
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Speciaal assortiment shingles verkrijgbaar.

 

Royal shingles assortiment

Om een compleet aanbod shingles te bieden, zijn er vier verschillende lijnen. Het standaard assortiment is Sopratuile Standard en Roof Color Eco, deze ziet u hieronder afgebeeld. Bovendien zijn er twee speciale lijnen: de Roof Color Allegro en de Sopratuile Castor. Informeer hiernaar via uw Soprema vestiging of accountmanager!

Sopratuile Standard (4-tabs)

Sopratuile Standard (4-tabs)
Sopratuile is de traditionele rechthoekige shingle. Deze lijn shingles zijn van goede kwaliteit, flexibel en bestand tegen diverse weersomstandigheden. De lijn Sopratuile Standard is beschikbaar in maar liefst zes verschillende kleuren.

Roof Color Eco (3-tabs)

Roof Color Eco (3-tabs)
Roof Color Eco is een traditionele rechthoekige dunne shingle. Deze Eco lijn shingles zijn van prima kwaliteit. Roof Color Eco shingles zijn zeer geschikt als dakbedekking voor tuinhuisjes, schuren, carports en dierenverblijven.

Roof Color Allegro (3-tabs)

Roof Color Allegro (3-tabs)
De Allegro shingles hebben een zeshoekige vorm. Met de bijzondere kleurschakeringen kunt u een bijzonder mozaïekpatroon op het dak creëren. Het leggen van deze shingles gaat net zo eenvoudig als de andere Royal shingles.

Sopratuile Castor (5-tabs)

Sopratuile Castor (5-tabs)
De shinglelijn Sopratuile Castor kenmerkt zich door de ‘beverstaart’. Deze lijn shingles is verkrijgbaar in een breed pallet aan kleuren. Dit biedt een perfecte mogelijkheid om het dak op te laten gaan in zijn natuurlijk omgeving.

← Vorige Volgende →