Ontdek alle voordelen van natuurlijke isolatie in onze nieuwe brochure

Wilt u duurzaam isoleren en dus kiezen voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal? Dan is er eigenlijk geen betere optie dan de natuurlijke isolatie van het PAVATEX by SOPREMA-assortiment. Deze duurzame houtvezelisolatie wordt energiezuinig gemaakt van houtsnippers uit zagerijen en is zonder irritatie aan te brengen. In onze nieuwe brochure ontdekt u alle voordelen en mogelijkheden van PAVATEX. We geven alvast een voorzetje.

 

Klaar voor de toekomst met circulaire isolatie

Met PAVATEX kiest u voor circulaire isolatie, want alle isolatiematerialen zijn opnieuw te gebruiken. Sterker nog, het cradle-to-cradleprincipe is precies ons uitgangspunt voor dit assortiment natuurlijke isolatie. De houtvezelisolatie wordt gemaakt van restmaterialen via een energiezuinig en hypermodern productieproces en is aan het einde van de levensduur makkelijk te recyclen als compost. De houtvezels van PAVATEX kunnen later namelijk worden teruggegeven aan de natuur, waardoor het vergaat tot compost. Zo kunnen de voormalige houtvezels bijdragen aan de groei en bloei van de natuur – en dus van nieuwe bomen.

 

Milieuvriendelijk isoleren met PAVATEX

Alle houtvezelisolatie van PAVATEX draagt trots het PEFC-label dat staat voor duurzaam bosbeheer. SOPREMA gebruikt namelijk uit principe geen bewust gekapt hout, maar alleen restanten houtsnippers van zagerijen die hout uit duurzame bosbouw gebruiken. Voor onze houtvezelisolatie wordt dus geen enkele boom gekapt en we zorgen dat er geen materiaal verloren gaat. Daarnaast letten we erop dat die zagerijen zoveel mogelijk in de buurt van onze productielocaties zitten. Op die manier minimaliseren we ook nog de ecologische footprint van onze milieuvriendelijke isolatie.

 

natuurlijke isolatie pavatex

 

Sterke geluidsisolatie als duurzame bonus

Natuurlijke isolatie van houtvezels biedt vele voordelen. De dampopen en vochtregulerende structuur van de houtvezelisolatie van PAVATEX zorgt voor een goede warmte-isolatie en een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast zorgt het hoge gewicht en de poreuze vezelstructuur ook voor een uitstekende geluidsisolerende werking. Met deze houtvezelisolatie kunt u daardoor ook verschillende soorten geluidsoverlast voorkomen. PAVATEX is verkrijgbaar als gevelplaat, maar ook als harde en zachte platen voor het duurzaam isoleren van het dak, de vloer en (binnen)muur. Zo kunt u de volledige bouwschil met PAVATEX milieuvriendelijk isoleren – en omgevingslawaai voorkomen – of alleen bepaalde probleemzones aanpakken – en bijvoorbeeld met plafondisolatie een einde maken aan de overlast van bovenburen.